Connect with us

EDITOR

Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 7 Δεκέμβρη ή καθόλου; Σενάριο για μαχαίρι στις διακοπές των Χριστουγέννων

Published

on

«Γρίφος» για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς οι επόψεις των ειδικών διίστανται.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας την Κυριακή στον Alpha, τόνισε ότι είναι της άποψης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν ξανά μόνο τα δημοτικά και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν λειτούργησε τόσο καλά το δεύτερο lockdown.

«Σημασία έχει να σκεφτούμε και την κοινωνική συμπεριφορά των εφήβων, δηλαδή, δεν είναι μόνο οι γονείς που πάνε και φέρνουν τα παιδιά. Δεν έχει συζητηθεί καθόλου το άνοιγμα των σχολείων στην επιτροπή μας, είναι κάτι που εμείς οι παιδίατροι το υποστηρίζουμε γιατί γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Δεν μετράμε μόνο τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα, μετράμε τις τάσεις, έχουμε αρκετούς δείκτες που κοιτάμε, δηλαδή τις τάσεις ανά εβδομάδα, ποιες είναι οι τάσεις ανά περιοχή, καθώς και τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ», επεσήμανε.

«Το δεύτερο κύμα κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι περιμέναμε, άργησε να ανταποκριθεί το lockdown. Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα τα μέτρα να μην τηρήθηκαν στον βαθμό που θα θέλαμε», σημείωσε η καθηγήτρια.

Για το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν μεγάλη μείωση είπε, «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι ή στον κάθε δρόμο. Σίγουρα εάν είχαν τηρηθεί τα μέτρα στο βαθμό που θα θέλαμε, θα είχε παρατηρηθεί αυτή η μείωση».

Κεραμέως: Μαθήματα ίσως και τα Χριστούγεννα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN για το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι περιμένουν να δουν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Απόφαση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Θα συζητήσουμε με τους ειδικούς. Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις εορτές απάντησε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επ αυτού, όμως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία με πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Η Υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μέρες διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να γίνουν μαθήματα δια ζώσης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz