Connect with us

EDITOR

ΣΧΟOΑΠ Τενέας: Ως Δήμαρχος το ξεκίνησε ως Υπουργός το ολοκλήρωσε!

Published

on

Από 40 κύματα πέρασε το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας, ένα έργο που μελετητικά ξεκίνησε το…μακρινό 2001 για να ολοκληρωθεί 21 χρόνια μετά με τις τελικές υπογραφές του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το αξιομνημόνευτο γεγονός είναι οτι “κοινός παρανομαστής” είναι ο Νίκος Ταγαράς. Τότε ως Δήμαρχος είχε αναθέσει την μελέτη, σήμερα ως Υφυπουργός χωροταξίας υπογράφει την ολοκλήρωση.

“Είμαστε αποφασισμένοι και το αποδεικνύουμε στην πράξη – να μην χάνετε ούτε μια μέρα, όποια εκκρεμότητα του παρελθόντος την επιλύουμε και κοιτάζουμε το παρόν και το μέλλον ….με την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού – Χωροταξικού Σχεδιασμού για όλο το Δήμο Κορινθίων ξεκινώντας από τον πρώην Δήμο Τενέας , περιοχή έγκρισης του Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τενέας, που ως γνωστόν έχει έδρα το Χιλιομόδι, περιλαμβάνει τον αστικό και περιαστικό χώρο των Τοπικών Κοινοτήτων Αγιονορίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας, Κουταλά, Στεφανίου και Χιλιομοδίου με όλους τους περιλαμβανόμενους σε αυτές οικισμούς. Το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας περιλαμβάνει 3 οικιστικές επεκτάσεις στο Χιλιομόδι και από μία σε Κλένια, Σπαθοβούνι και Άγιο Βασίλειο και παράλληλα δημιουργούνται έξι διακριτές ζώνες προστασίας αρχαιολογικών, δασικών και φυσικών πόρων με σαφείς όρους και περιορισμούς” δήλωσε ο Υφυπουργός.
Το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Δ’ 63/2022) η έγκριση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης της Δημοτικής Ενότητας Τενέας του Δήμου Κορινθίων. Η μελέτη ανατέθηκε στο τέλος του 2001 που ήμουν τότε δήμαρχος Τενέας – και μάλιστα ήταν η πρώτη προκήρυξη ΣΧΟΟΑΠ στην Ελλάδα! Η παραλαβή της Α’ φάσης έγινε το 2004, της Β1 φάσης το 2009 και της Β2 φάσης το 2021, μετά από μια πολυετή παύση. Και όλα αυτά τα αναφέρω για να καταστήσω σαφές πόσο ταχύτατα πλέον προχωρεί στη χώρα μας ο πολεοδομικός – χωροταξικός σχεδιασμός που είναι και θεμελιώδης για την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων, δημόσιων ή ιδιωτικών έργων. Η περιοχή έγκρισης του Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τενέας, που ως γνωστόν έχει έδρα το Χιλιομόδι, περιλαμβάνει τον αστικό και περιαστικό χώρο των Τοπικών Κοινοτήτων Αγιονορίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας, Κουταλά, Στεφανίου και Χιλιομοδίου με όλους τους περιλαμβανόμενους σε αυτές οικισμούς. Το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας περιλαμβάνει 3 οικιστικές επεκτάσεις στο Χιλιομόδι και από μία σε Κλένια, Σπαθοβούνι και Άγιο Βασίλειο και παράλληλα δημιουργούνται έξι διακριτές ζώνες προστασίας αρχαιολογικών, δασικών και φυσικών πόρων με σαφείς όρους και περιορισμούς.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz