Connect with us

Επικαιρότητα

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα νεκρά εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Published

on

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί στις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ολόκληρα είδη αφανίστηκαν. Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνει, εκτιμούν ότι 480 εκατομμύρια θηλαστικά πτηνά και ερπετά έχουν χαθεί από τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό να ανεβαίνει.

Μόλις τις τελευταίες μέρες, οι καταστροφικές πυρκαγιές στις πολιτείες Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία έχουν αφήσει νεκρούς και αγνοουμενους, και χιλιάδες κατοίκους χωρίς σπίτια και να βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στον ωκεανό.

Εικόνες και βίντεο δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια κανγκουρό να ξεφύγουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, διασώστες να ανασύρουν τα πτώματα χιλιάδων κοάλα και αγρότες να επιστρέφουν στη γη τους και να βρίσκουν τα ζωντανά τους καμένα.

Το γεγονός ότι τα κοάλα είναι πολύ αργά στις κινήσεις τους και τρώνε ευκάλυπτο που τα λερώνει με έλαιο ευκαλύπτου τα κάνει πιο ευάλωτα στις φωτιές. Έως και 8000 κοάλα δηλαδή το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού κοάλα της μέσης βόρειας ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Πηγη 3pointmagazine.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz