Connect with us

Επικαιρότητα

Σφοδρή κακοκαιρία χτυπάει τη Βραζιλία – 24 οι νεκροί μέχρι στιγμής

Published

on

Σφοδρή καταιγίδα με βροχοπτώσεις «ρεκόρ» στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους, καθώς προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού σε τοποθεσίες της πολιτείας Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή.

Αλυσίδα διάσωσης βρέφους

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της χώρας, σε παραθαλάσσια περιοχή βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα και στους κατοίκους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς υπάρχουν 228 εκτοπισμένοι και 338 άστεγοι.

Οι πόλεις Sao Sebastiao (όπου έχουν εντοπιστεί οι 23 νεκροί και ένας στην Ubatuba ) και Bertioga, δύο από τις περισσότερο πληγείσες, ακύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις τους για το καρναβάλι καθώς οι ομάδες διάσωσης αγωνίζονται να βρουν αγνοούμενους, τραυματίες και, φοβούνται, νεκρούς στα ερείπια.

«Οι ομάδες διάσωσης δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε πολλές τοποθεσίες, είναι μια χαοτική κατάσταση», δήλωσε ο Felipe Augusto, δήμαρχος του Sao Sebastiao.

Ο ίδιος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη του, συμπεριλαμβανομένου ενός με τη διάσωση βρέφους από ντόπιους που είχαν σχηματίσει αλυσίδα σε πλημμυρισμένο δρόμο.

Η κυβέρνηση της πολιτείας του Σάο Πάολο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η βροχόπτωση στην περιοχή ξεπέρασε τα 600 χιλιοστά σε μια μέρα, μια από τις υψηλότερες τιμές που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Βραζιλία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόνο η Bertioga κατέγραψε 687 χιλιοστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώνεται στην ανακοίνωση της πολιτειακής κυβέρνησης.

Ο κυβερνήτης Tarcisio de Freitas δήλωσε ότι ζήτησε υποστήριξη από τον στρατό, ο οποίος θα στείλει δύο αεροπλάνα και ομάδες διάσωσης στην περιοχή και εξέδωσε διάταγμα κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις πόλεις Ubatuba, Sao Sebastiao, Ilhabela, Caraguatatuba και Bertioga.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν σπίτια πλημμυρισμένα με ορατή μόνο τη στέγη. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν μικρές βάρκες για να μεταφέρουν αντικείμενα και ανθρώπους σε υψηλότερες θέσεις. Δρόμος που συνδέει το Ρίο ντε Τζανέιρο με το λιμάνι της πόλης Σάντος αποκλείστηκε λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Η βόρεια ακτή της πολιτείας του Σάο Πάολο είναι ένας συχνός καρναβαλικός προορισμός για πλούσιους τουρίστες που προτιμούν να μείνουν μακριά από τα μαζικά πάρτι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

 

 

in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz