Connect with us

Επικαιρότητα

“Σφαγείο” για εκατοντάδες ελάφια και αγριογούρουνα στην Ανδαλουσία – Οργανωμένο κυνήγι σε περιφραγμένο χώρο για 1.000 ευρώ

Published

on

Ισπανία ελάφια και αγριοφούρουνα κυνήγι

Εβδομήντα κυνηγοί πλήρωσαν από 1.000 ευρώ ο καθένας για να λάβουν μέρος σε οργανωμένο κυνήγι σε περιφραγμένο χώρο στην Ανδαλουσία, στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του οποίου σκότωσαν πάνω από 400 ζώα.

Ως ένα “όργιο αίματος και θανάτου” περιγράφεται από περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ισπανία η είδηση που προκαλεί αποτροπιασμό και κατακραυγή. Σε αυτό το οργανωμένο κυνήγι που έλαβε χώρα στο ιδιωτικό πάρκο Los Posteruelos κοντά στην Κόρδοβα βρήκαν τον θάνατο 447 ελάφια και αγριογούρουνα.

Τα ζώα βρίσκονταν μέσα στην περίφραξη χωρίς τη δυνατότητα να ξεφύγουν.

Το περιστατικό ανέδειξε η οργάνωση Ecologists In Action.

Όσο σοκαριστική κι αν είναι αυτή δραστηριότητα, στην Ισπανία είναι νόμιμη και αρκετά διαδεδομένη και επικερδής καθώς υπολογίζεται πως φέρνει έσοδα άνω των 5 δισ.

Μια τέτοια σφαγή θα ήταν αδύνατο να συμβεί αν δεν υπήρχε η περίφραξη. Η μόνη άμυνα των ζώων είναι η διαφυγή και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, όπως επισημαίνουν τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο αντίλογος από την πλευρά των διοργανωτών είναι πως με το κυνήγι επέρχεται περιβαλλοντική ισορροπία, ενώ δίνεται η εξήγηση πως η παράταξη των κουφαριών τους έγινε για λόγους υγιεινής.

Ταυτόχρονα βέβαια, εγείρονται ερωτήματα περί ηθικής όταν το θήραμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σωθεί.

Πηγήthetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz