Connect with us

Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ναι στην αλληλεγγύη, όχι στην εκμετάλλευση

Published

on

Σε ανακοίνωση κατά της πρόσκλησης για συγκέντρωση έξω από την ανοιχτή δομή από μέλη της Ελληνικής Λύσης, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, προέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων τις τελευταίες μέρες επιχειρείται κάλεσμα την Πέμπτη 24 Οκτώβρη έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, από την τοπική οργάνωση του κόμματος Ελληνική Λύση, με σκοπό την διαμαρτυρία ενάντια στην προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη μας.
Ο Σύριζα Κορινθίας καλεί τα μέλη του, τους φίλους και τους προοδευτικούς πολίτες της Κορίνθου να σταθούν απέναντι από τέτοιες προσπάθειες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης και συγχαίρει τους Κορίνθιους πολίτες για την ψυχραιμία και την αλληλεγγύη που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μέχρι τώρα επιδείξει όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης καλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν την νομιμότητα μιας τέτοιας συγκέντρωσης ακραίων στοιχείων με πιθανό σκοπό να προκαλέσουν, έξω από έναν χώρο όπου φιλοξενούνται οικογένειες και μικρά παιδιά και να πράξουν τα δέοντα.

Η πολιτική εκμετάλλευση καταστάσεων που επιβάλλεται να διαχειριστούν με σύνεση και ψυχραιμία αποτελεί προσβολή για την Κορινθιακή κοινωνία που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ποιόν αυτών που αποσκοπούν στο να αντλήσουν πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας, αν όχι προσδοκώντας, για τον κίνδυνο διατάραξης της ομαλής και δίχως εντάσεις μέχρι τώρα συνύπαρξης στην πόλη μας και έχουν απαντήσει σε όλους αυτούς με την φιλόξενη και ανθρώπινη απέναντι στους πρόσφυγες στάση τους.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz