Connect with us

Ελλάδα

Συντάξεις Νοεμβρίου 2020: Για ποιον λόγο δεν πληρώθηκαν χιλιάδες δικαιούχοι

Published

on

Ανακοίνωση σχετικά με την πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου του 2020 εξέδωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας καθώς αρκετοί συνταξιούχοι-δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Οκτωβρίου 2020 καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Ενώ, το πρόβλημα καταγράφηκε και σε συνταξιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Η επίσημη ημερομηνίας πληρωμής των συντάξεων αυτών είναι η Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, ωστόσο όπως συνηθίζεται τα ποσά πιστώνονται από την προηγούμενη εργάσιμη το απόγευμα στους λογαριασμούς, ώστε να είναι διαθέσιμα στο ATM το Σαββατοκύριακο και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής. Έτσι, θα έπρεπε να πιστωθούν από την Παρασκευή το απόγευμα, όμως λόγω του τεχνικού προβλήματος, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Η ΤτΕ επισημαίνει σε ανακοίνωση της σχετικά με την χθεσινή πληρωμή των συντάξεων τα εξής ” το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες Παρασκευή στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν υφίσταται πλέον.

Ως εκ τούτου, αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων που πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ”.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz