Connect with us

Ελλάδα

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράνομες φωτοβολίδες & πυροτεχνήματα στην Κορινθία

Published

on

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αντίστοιχα, τρεις ημεδαποί, ένας ανήλικος και δύο ηλικίας 46 και 68 ετών, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Επιπλέον, η μία εκ των ανωτέρω δικογραφιών περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, έναν 25χρονο και μία 55χρονη, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν τον 46χρονο, ο οποίος κινούταν με φορτηγό αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν, βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -360- κροτίδες.

Ομοίως και στη δεύτερη περίπτωση, χθες (24.4.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 68χρονου και του ανήλικου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • -200- κροτίδες,
  • -510- γραμμάρια πυρίτιδα,
  • -12- βεγγαλικά (κενού περιεχομένου),
  • -38- φυσίγγια, -214- κάλυκες και διόπτρα πυροβόλου όπλου,
  • -4- φυτίλια των -10- εκατοστών έκαστο,
  • -2- ζυγαριές,
  • ποσότητες ουσιών (νιτρικό κάλιο, θείο και ποτάσιο), συνολικού βάρους -2948- γραμμαρίων, καθώς και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων κροτίδων και καπνογόνων.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ο 25χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και δισκίο που εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ενώ συνελήφθη και η 55χρονη, η οποία μαζί με τον 68χρονο κατηγορούνται για την παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιου τους.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Ελληνικής Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz