Connect with us

Ελλάδα

Θεοδωρίδου: Χρονικός ο συσχετισμός της λοίμωξης του αναπληρωτή διοικητή του Θριάσιου με το εμβόλιο

Published

on

Στην περίπτωση του αναπληρωτή διοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου, που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από τον εμβολιασμό του για κορονοϊό και εισήχθη στην Εντατική, αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε, «Εύχομαι περαστικά στον άνθρωπο που βρίσκεται στην εντατική. Υπήρχε ένας χρονικός συσχετισμός. Έγινε ο εμβολιασμός και μετά από τρεις ημέρες εμφανίστηκε αυτή η οξεία επιστημονική ανεπάρκεια. Παρότι δεν υπήρχε συσχέτιση του εμβολιασμού και της κλινικής εικόνας του ασθενούς, στην καταγραφή στην περίφημη κίτρινη κάρτα για οποιοδήποτε σοβαρό συμβάν μετά τον εμβολιασμό ή μετά τη λήψη ενός φαρμάκου, έγινε εργαστηριακός και παρακλινικός έλεγχος».

Συμπλήρωσε ότι «ο κλινικός έλεγχος που έχει γίνει αποκλείει τη λοίμωξη από covid. Έχουν γίνει πάνω από τέσσερις έλεγχοι, που ήταν αρνητικοί. Επομένως ο ασθενής δεν ήταν σε περίοδο δρομολογημένης λοίμωξης από covid».

Εξήγησε, όμως, στη συνέχεια ότι από το ιστορικό και την εξέλιξη «βρέθηκε ότι είχε υποκείμενο πρόβλημα το οποίο του δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Το συμβάν έχει αναφερθεί μέσω της κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ όπου λειτουργεί η φαρμακοεπαγρύπνηση».

Την ίδια ώρα, κανονικά και προγραμματισμένα εξελίσσεται ο εμβολιασμός στη χώρα μας, και με την μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, η Ελλάδα θα ανταποκριθεί άριστα σε αυτή την μεγάλη απειλή του κορονοϊού, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Φαίνεται, είπε, ότι η αποδοχή του εμβολιασμού έχει υπερνικήσει την αρχική διστακτικότητα, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού για ενήλικες και ήδη έχουν διανεμηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, 12,5 εκ. δόσεις εμβολίων.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz