Connect with us

EDITOR

Συνέντευξη του Νίκου Σταυρέλη στο Myradio 89,6 και το Θύμιο Τσαρμπό : Νερό, διοικητήριο και τα 2 χαμένα έργα!

Published

on

Τέσσερα σοβαρά ζητήματα του δήμου Κορινθίων απασχόλησαν την συνέντευξη που παραχώρησε στο Myradio 89,6 και τον Θύμιο Τσαρμπό ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκος Σταυρέλης. Η συνέντευξη δόθηκε την επομένη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τα θέματα που θίχτηκαν να έχουν πρώτα συζητηθεί στο όργανο.

«Με το νερό δεν παίζουμε και το έχουμε αποδείξει»

Η υδροδότηση του δήμου Κορινθίων, η διαχείριση, τα έργα που πρέπει να γίνουν και το κατοχυρωμένο δικαίωμα της Κορίνθου από το 2009 στα νερά της Στυμφαλίας ήταν το πρώτο ζήτημα που θίχθηκε. «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι με το νερό δεν παίζουμε, δεν θα μπούμε σε αυτήν την λογική, το έχω αποδείξει και ως αντιπολίτευση επί Θωμά Θωμαΐδη. Τότε ζήτησε την βοήθεια μας και την δώσαμε απλόχερα, έτσι πρέπει να κάνει ένας σύμβουλος που σέβεται το θεσμό και το δήμο.» Ο Νίκος Σταυρέλης μίλησε για το καθήκον των δημοτικών συμβούλων να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δήμου αλλά και για το δικαίωμα όλων στο νερό.  Τόνισε παράλληλα την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων από όλους τους εμπλεκομένους

«Η συζήτηση έγινε και ο καθένας αξιολογείται. Όλοι εκεί είμαστε για τα συμφέροντα του δήμου μας, για την διασφάλιση της υδροδότησης της Κορίνθου και του δήμου. Λήφθηκαν αποφάσεις, εναπόκειται στη δημοτική αρχή να πιέσει περισσότερο. Ο Δήμος μας από το 2009 που πήρε το νερό έχει περισσότερα δικαιώματα, έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα του να έχει νερό.  Όλοι να λειτουργήσουν σε κοινή λογική και κανείς να μην στερείται το πολύτιμο αγαθό. Πρέπει να γίνουν έργα απ όλους τους εμπλεκόμενους γιατί το νερό της Στυμφαλίας είναι σύνθετο σαν θέμα όχι μόνο των πηγών, ώστε να μην λείψει από κανέναν στο μέτρο του δυνατού. Διότι αν υπάρχει μεγάλη λειψυδρία τι μπορούμε να κάνουμε;»

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: Μόνο ο Περιφερειάρχης λέει να γίνει στην Ποσειδωνία  

Στο πολύκροτο πια θέμα του διοικητηρίου της Π.Ε Κορινθίας ο Νίκος Σταυρέλης απαρνήθηκε την άποψη  πως το θέμα έχει διχάσει, υπενθύμισε τις πολλές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων για ανέγερση στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού και σημείωσε πως μόνο ο Περιφερειάρχης αναφέρει πως πρέπει το διοικητήριο να γίνει στην Ποσειδωνία για να μην χαθεί το οικόπεδο.

«Δεν έχει διχάσει το διοικητήριο, κάποιοι το καλλιεργούν σκόπιμα που επιθυμούν να γίνει στην Ποσειδωνία. Από το 2007 ομόφωνα σαν συμβούλιο έχουμε πει με 10-12 αποφάσεις ότι το διοικητήριο πρέπει να γίνει στο 6ο σύνταγμα πεζικού και το λέγαμε τότε που το στρατόπεδο λειτουργούσε. Όταν σταμάτησε να λειτουργεί ήταν πιο εύκολο, τώρα που γίνεται και η πολεοδόμηση θα έχουμε και τα οικόπεδα έτοιμα και τα κτίρια. Πεδίο δόξης λαμπρό να γίνει εκεί και να στεγαστούν οι υπηρεσίες. Για την Ποσειδωνία λένε να μην χαθεί το οικόπεδο. Μόνο ο περιφερειάρχης το λέει. Η απόφαση του συμβουλίου δεν έχει αλλάξει,ήταν συντριπτική με ψήφους 32-1.

«Ταφόπλακα στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου

Την ημέρα της συνέντευξης ο Νίκος Σταυρέλης είχε μετάσχει στην Οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων η οποία στα θέματα προς απόφαση είχε και το την εργολαβία του δημοτικού σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου. Το έργο σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ έχει χαθεί επί της παρούσης αφού η διάλυση της εργολαβία θεωρείται, με την παρέλευση δυο μηνών και την μη απάντηση εκ δήμου, τετελεσμένη.

«Στο θέμα του σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου απλώς δεν έχει μπει ακόμα η ταφόπλακα. Δεν πάει καλά η υπόθεση , η ευθύνη βαρύνει τη δημοτική αρχή γιατί πάνω από ένα χρόνο δεν ολοκλήρωσε τις μελέτες που ζήτησε το ΚΑΣ και ήρθε ο εργολάβος 31.12 , η σύμβαση είναι από 7 Μαίου 2020, οι εκπτώσεις τότε και οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές σήμερα 100% επάνω ,  και λέει δεν μπορώ να λειτουργήσω, η ευθύνη είναι δική σας διαλύω τη σύμβαση. Πρόταση του δημάρχου ήταν να βάλουμε δικηγόρο όμως διαφωνεί η οικονομική υπηρεσία του δήμου. Η διάλυση θεωρείται πια τετελεσμένη διότι παρήλθε ο χρόνος 2 μηνών που έπρεπε να απαντήσουμε.

 Ο Νίκος Σταυρέλης επέκρινε τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες της οι οποίες οδηγούν σε καταβολή αποζημίωσης στον εργολάβο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ!

«Πέραν του ότι θα πληρώσουμε 400 χιλιάδες αποζημίωση για έργο μηδέν, το χειρότερο είναι ότι πρέπει να δημοπρατήσουμε το έργο ξανά και να χάσουμε την πίστωση από το ΕΣΠΑ 3 εκ ευρώ. Είναι δύσκολο και δυσοίωνο θέμα, δυστυχώς για την Αρχαία Κόρινθο που δεν έχει γίνει τίποτα τα 3 χρόνια, εύχομαι να τα βρουν με τον εργολάβο  για το καλό των παιδιών, των γονέων και των δασκάλων γιατί εκείνα τα προκατ που είναι εκεί 30 χρόνια δεν περιποιούν τιμή για την εκπαίδευση και για το δήμο , πολύ περισσότερο για την ιστορική πρωτεύουσα του δήμου.

Στο ερώτημα περι της επιλογής του οικοπέδου το οποίο ουσιαστικά είναι το μεγάλο αγκάθι λόγω των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί, ο Νίκος Σταυρέλης ανέφερε πως αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν αλλά προέκυψαν. «Ξεκίνησε η αγορά επι κοινότητας Βλάχου, είχαν γίνει τομές από την αρχαιολογία που δεν έδειξαν αρχαία. Τα αρχαία φάνηκαν το 2011 όταν είμασταν έτοιμοι για την άδεια οικοδομής.

«Κινδυνεύουμε με 200 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για τα γήπεδα τένις!»

Η δημιουργία γηπέδων τένις στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου είναι το δεύτερο έργο για το οποίο ο δήμος Κορινθίων κινδυνεύει να πληρώσει παχυλή αποζημίωση στον εργολάβο. Όπως είπε ο Νίκος Σταυρέλης «Δεν τα βρήκαν οι κάτοικοι με τη νέα δημοτική αρχή γιατί δεν πήγε με ανοιχτά αυτιά. Λύθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο και τώρα ο εργολάβος ζητάει αποζημίωση 205 χιλιάδες ευρώ.»

Το έργο παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία δεν άκουσε τις αντιδράσεις των κατοίκων αναφορικά με το κτίριο αποδυτηρίων έκτασης 300 τ.μ «Είναι ένα έργο της προηγούμενης αρχής, είχε τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων το 13-14 για το γήπεδο ποδοσφαίρου και μετά για τα γήπεδα τένις. Αντιδρούν στο κτίριο αποδυτηρίων 300 τμ που θεωρούν ότι βλάπτει τα συμφέροντα τους. Δεν λέω αν συμφωνώ η διαφωνώ. Όταν έγινε η δημοπράτηση δεν είχαμε αντίδραση. Όταν βγήκε στον αέρα τι ακριβώς θα γίνει ήρθαν στο δήμο, ο δήμος δεν τους άκουσε, προσέφυγαν στα δικαστήρια απεδείχθη ότι δεν είχαμε άδεια στην Γενική γραμματεία αθλητισμού και κάτι άλλο..

Είπαμε όχι στην συζήτηση της οικονομικής επιτροπής, διαφωνούμε, και το θέμα θα πάει στα δικαστήρια. Εύχομαι και ελπίζω ο δήμος να μην πληρώσει για έργο που δεν θα γίνει.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz