Connect with us

Αθλητισμός

Συνέντευξη Δήμητρα “Τζο” Λαδά “Τρέχοντας για τη Ζωή”

Published

on

Η κούρσα της ζωής είναι γεμάτη στιγμές, στιγμές που μας ανεβάζουν και στιγμές που μας ρίχνουν.

Ένα ατύχημα, μια ασθένεια, μια σημαντική απώλεια φέρνουν τα πάνω κάτω και η ρότα μας αλλάζει. Καμιά φορά οι αλλαγές αυτές είναι καθοριστικές μα όπως λέει και το κλισέ, ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς. 

Υπάρχουν άπειρες ιστορίες ανθρώπων που δεν το έβαλαν κάτω μετά από μια τέτοια στιγμή. Που έδωσαν τη μάχη και βγήκαν νικητές.

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που με το παράδειγμα τους μας δίνουν δύναμη και μας κάνουν να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στη δυνατότητα μας να σηκωθούμε και να χαρούμε τη ζωή ξανά. 

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της Δήμητρας “Τζο” Λαδά, της Ελληνίδας πρωταθλήτριας αγώνων μοτοσικλέτας που ένα τροχαίο ατύχημα στο δρόμο πριν από 13 χρόνια μπορεί να την έβγαλε από τις πίστες μα δεν της στέρησε το μαχητικό της πνεύμα.

Ο χρόνος της ανάρρωσης μακρύς όμως η θέληση της αστείρευτη. Η ίδια δεν πίστευε ότι θα επέστρεφε ποτέ στους αγώνες μοτοσικλέτας όμως όταν βρίσκεται το κατάλληλο κίνητρο όλα είναι πιθανά. Και το κίνητρο ήρθε με την ασθένεια της αδερφής της από καρκίνο του μαστού.

Μια ασθένεια ταμπού που κάποτε συνοδευόταν από ντροπή για όποια έφερε το “στίγμα”. Μα όχι πια, ο καρκίνος του μαστού αν προγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.

Έτσι και θεραπεύτηκε η αδερφή της Δήμητρας όπως τόσες άλλες γυναίκες που διαγνώστηκαν έγκαιρα. 

Έτσι λοιπόν και η Δήμητρα, μετά από 13 χρόνια έκανε το μεγάλο “come back” στους αγώνες μοτοσικλέτας και τρέχει ξανά στις πίστες ταχύτητας μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Μάλιστα μια υπέροχη συγκυρία, η 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, είναι η μέρα που η Δήμητρα αγωνίζεται στη πίστα των Μεγάρων με μια KTM RC 390 cc και φυσικά δίπλα της είναι ο σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού “Άλμα Ζωής” και και ο γυναικείος σύλλογος μοτοσικλετιστών Moto Femmes.  

Ακούστε τι είπε η ίδια στην τηλεφωνική συζήτηση με την Έφη Ροκανά στον αέρα του My Radio 89,6

Η Δήμητρα “Τζο” Λαδά έχει χαράξει την δική της ιστορία στον χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας και έχει ανοίξει δρόμους για την συμμετοχή ακόμα περισσότερων γυναικών σε αυτό το κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο.

Μπορεί επάξια να χαρακτηριστεί ως η πιο γρήγορη γυναίκα οδηγός αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας καθώς ο χρόνος της στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών 1’.29’’ με αγωνιστική δίχρονη μοτοσυκλέτα 125cc δεν έχει καταρριφθεί από καμία γυναίκα οδηγό ενώ είναι και εξαιρετικά απαιτητικός ακόμα και για άνδρες αναβάτες.

Έχει κατακτήσει το γυναικείο πρωτάθλημα supermoto το 2007, έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΟΑΜ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας) και έχει συνεργαστεί ως αρθρογράφος με πολλά περιοδικά μοτοσυκλέτας έντυπα και ηλεκτρονικά. 

 

Μετά την ανάρρωση από το ατύχημα της η “Τζο” δε σταμάτησε ποτέ να αθλείται. Ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα, κάνει surf, ενώ το πιλάτες έχει γίνει τρόπος ζωής αλλά και επαγγελματική της ενασχόληση.   

Οι χορηγοί της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας είναι: KTM South East Europe, «Άλμα Ζωής», Motorex, Zen One Racing, BIKEIT περιοδικό, Rise custom gear, kafetzidakis sails, Φοίβη Pilates, Blink Optikal, Rho Foods, SHOEI, SIDI, ΚYMA Surf Life.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz