Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνάντηση Σταυρέλη με Ταγαρά για σημαντικά έργα του δήμου Κορινθίων

Published

on

Με ανάρτηση μέσα από τα social media o Νίκος Σταυρέλης ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Συζητήσαμε τα περιβαλλοντικά, τα πολεοδομικά και όχι μόνο.

Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000€ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων Άσσου-Λεχαίου, Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. Τους επόμενους μήνες, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους, το έργο ξεκινά.

Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των 18.500.000€ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού (Δ.Κ. Γαλατακίου, Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες.

Σε καλό δρόμο το ολιστικό σχέδιο αποχέτευσης και άρδευσης Τενέας (Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος), Αθικίων, Σολυγείας (Σοφικό, Κόρφος). Πρόκειται για πρόγραμμα της τάξης των 50.000.000€ για τον Δήμο μας. Το πρόγραμμα αυτό 200 εκατομ. αφορά 4 δήμους σε όλη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο, Κασσανδρα, Κόρινθος)

Εκπονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, Τενέας.

Τέλος προωθήθηκε ήδη σήμερα για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Κορίνθου για την ανέγερση του μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων….”, αναφέρει ο Νίκος Σταυρέλης που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υφυπουργό για τις ενέργειές του

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz