Connect with us

Ελλάδα

Συμφωνίας των Πρεσπών: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Published

on

Η Συμφωνία είναι πλέον νόμος του κράτους, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό σχετικά με τη Συμφωνία, είναι η στήριξη που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστεροί: υποψηφιότητα Α.Τσίπρα -Ζ.Ζάεφ για το βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης.

Στο εσωτερικό της Ελλάδας η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική με έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της Συμφωνίας, ενώ σημείωσε πως θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα λύσει. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες».

Οι δηλώσεις του Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια έκανε λόγο για μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας. Δήλωσε: «Μόλις κ. Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών -με το στυλό που πήρε από τον κ. Καμμένο- βγήκε ο κ. Ζάεφ και χαιρέτισε τη συμφωνία ως Δημοκρατία της Μακεδονίας» προσθέτοντας πως «έτσι έπεσε και ο τελευταίος “φερετζές” των επιχειρημάτων υπέρ της συμφωνίας και φαίνεται το πόσο μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας αυτή φέρνει».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νατοϊκή» και το «επίτευγμα» για το οποίο μιλά ο πρωθυπουργός αφορά «στη πραγματικότητα μια ακόμα βρώμικη αποστολή που ανέλαβε και ολοκλήρωσε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του απέναντι στη κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» ανέφερε ο
Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας
 σχολιάζοντας την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πιστώνεται την επίλυση ενός εθνικού ζητήματος με όρους εθνικού συμφέροντος και πατριωτικής ευθύνης», ενώ επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται με συνέπεια τη συγκεκριμένη θέση (σ.σ το περιεχόμενο της Συμφωνίας) από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλεία».

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz