Connect with us

Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού: «Ήταν ταπεινό παιδί – Θα τον πείραζε η λέξη ήρωας»

Published

on

 

Ο 29χρονος υποσημναγός είχε καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας ενώ τελείωσε το Λύκειο στην Τρίπολη και πέρασε στη Σχολή Ικάρων, κάτι που αποτελούσε παιδικό του όνειρο.

 

Ο κ. Τουρούτσικας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων ότι είναι σίγουρος ότι ο γιος του, που ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, δεν θα ήθελε να τον αποκαλούν «ήρωα» και ζήτησε να σταματήσει ο κόσμος να τον μνημονεύει με αυτό τον τρόπο.

 

«Είμαι σίγουρος ότι θα τον πείραζε η λέξη ήρωας. Ήταν τόσο ταπεινό παιδί που δεν έλεγε καν το επάγγελμά του. Αν κάποιος τον ρωτούσε έλεγε αεροπόρος. Ήρωα θεωρούσε μόνο τον Ηλιάκη που ήταν και το πρότυπό του».

 

Παράλληλα, μίλησε για την αγάπη του γιου του για την αεροπορία, ενώ δήλωσε ότι στην επίσκεψη που δέχθηκε χθες από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, δεν του εξήγησαν τις συνθήκες του δυστυχήματος καθώς περιμένουν το πόρισμα. Αλλά, όπως τόνισε, είναι το τελευταίο που θέλει να μάθει.

 

Ο κ. Κώστας Τουρούτσικας μίλησε και για τη στιγμή που έμαθε για την πτώση του μαχητικού, τονίζοντας ότι «όταν ακούσαμε ότι έπεσε αεροπλάνο από ένστικτο ήξερα ότι είναι ο γιός μου», ενώ αποκάλυψε ότι πρότυπο του γιου του ήταν ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, που σκοτώθηκε στο Αιγαίο στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από λάθος ελιγμό τούρκου πιλότου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz