Connect with us

Επικαιρότητα

Στο τραπέζι το “λουκέτο” και στα Δημοτικά – Κεραμέως: “Ό,τι μας πουν οι ειδικοί”

Published

on

Στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών το άμεσο επόμενο διάστημα παρέπεμψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως προς το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να κλείσουν και τα Δημοτικά Σχολεία, όπως κλειστά είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

“Ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Ό,τι μας πουν οι ειδικοί” απάντησε στο ερώτημα αν επίκειται “λουκέτο” και στα Δημοτικά και συμπλήρωσε ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει εισήγηση σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το κλείσιμο των Δημοτικών: “Τα σκληρότερα μέτρα θα μπορούσαν να είναι περαιτέρω περιορισμός στις μετακινήσεις, ή περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων που είναι μέχρι σήμερα ελεύθερες, όπως τα σχολεία και επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα λειτουργούν ενώ δεν λειτουργούσαν”.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα στα Δημοτικά σε περίπτωση “λουκέτου”

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί το κλείσιμο των Δημοτικών, τα μαθήματα θα γίνουν με δύο τρόπους:

  • Μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, όπου ήδη έχουν μαγνητοσκοπηθεί 220 μαθήματα για τους μαθητές των Δημοτικών και
  • Μέσω ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης, σύγχρονης ή ασύγχρονης.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η πιθανότητα “λουκέτου” στα Δημοτικά μόνο για τη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, η υπουργός επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα κριθούν αναλόγως με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Όμως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνονται μαθήματα σε διπλή βάρδια, πρωί – απόγευμα. “Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς εάν τα σχολεία λειτουργούν 8-12 και 12-4; Πώς θα πηγαίνουν στις δουλειές τους;” ανέφερε.

Τηλεκπαίδευση σε 40.000 ψηφιακές τάξεις, σήμερα

Η κ. Κεραμέως -απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα προβλήματα που σημειώθηκαν κατά τι δύο πρώτες ημέρες της τηλεκπαίδευσης- είπε ότι σήμερα γίνεται απρόσκοπτα το τηλε-μάθημα σε 40.000 ψηφιακές τάξεις.

“Αρρυθμίες θα υπάρχουν και θα τις αντιμετωπίζουμε” σχολίασε και κάλεσε όποιον εκπρόσωπο κόμματος θέλει να δει τη σύμφαση που έχει συνάψει το ελληνικό δημόσιο με την εταιρία cisco για τη χρήση της εφαρμογής webex που το προηγούμενο διάστημα είχε “κρασάρει”. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η πρόκειται για δωρεάν παροχή χάρη στην οποία 1,6 εκατ. μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί κλπ) έχουν στη διάθεσή τους αυτό το “σημαντικό εργαλείο”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz