Connect with us

Ελλάδα

Στο πρόσωπο αυτού του γιατρού «καθρεφτίζεται» η πραγματική Κρήτη!

Published

on

Το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ακρωτήρι Χανίων, εκεί όπου ένας -σχεδόν- άνθρωπος θεώρησε νορμάλ να κρεμάσει, να κακοποιήσει και να επιχειρήσει να ακρωτηριάσει τα γεννητικά όργανα ενός σκύλου που το μόνο που ζητούσε ήταν λίγη συντροφιά και λίγο παιχνίδισμα παραπάνω, σόκαρε όχι μονάχα την τοπική κοινωνία και την Κρήτη, αλλά και το πανελλήνιο ολόκληρο.

Η αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων, όπως επίσης και του διαδικτυακού κινήματος που με αλλεπάλληλες κοινοποιήσεις και σχόλια βοήθησαν ώστε να μη «θαφτεί» το ζήτημα, υπήρξε υποδειγματική.

Για μία ακόμη φορά όμως, καθόλου υποδειγματική δεν ήταν η αντίδραση των «φταινεκρητικάκηδων». Εκείνων δηλαδή, που με την πρώτη ευκαιρία, σε τροχαίο, σε βιασμό, σε δολοφονία, σε κακοποίηση παντός είδους, σπεύδουν να «τσουβαλιάσουν» ολόκληρο το νησί και τους κατοίκους του, αρκεί ο θύτης να είναι Κρητικός. Για εκείνους που η συλλογική ευθύνη είναι δεδομένη όταν το εκάστοτε συμβάν λαμβάνει χώρα στην Κρήτη, αλλά όταν η κακή είδηση προέρχεται από κάποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, η ευθύνη ως δια μαγείας μεταλλάσσεται σε… ατομική.

Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτούς.

Μέσα στο σκοτεινό -από κάθε άποψη- συμβάν, βγήκε και μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας και σε αυτήν θα σταθούμε: η περίπτωση του γιατρού που έσπευσε αφιλοκερδώς να αναλάβει τη θεραπεία του κακοποιημένου σκύλου. Αυτός, μαζί με όλους εκείνους που «έτρεξαν» από την πρώτη στιγμή να σώσουν ένα πλάσμα που το μόνο του φταίξιμο ήταν η επίδειξη υπερβολικής αθωότητας σε ένα κόσμο (και) αγρίων.

Σε αυτόν τον γιατρό θα σταθούμε, στον Κωστή: Εσύ είσαι που καθρεφτίζεις την ατόφια Κρητική ψυχή, εκείνη που αποτελεί σημείο αναφοράς για την διαφορετικότητά της εδώ και αιώνες. Η ψυχή της καλοσύνης και της προσφοράς, εκείνη που υπερνικά την όποια σήψη έχει αρχίσει να κατατρώει τις ψυχές ορισμένων -λίγων- συντοπιτών σου.

Πηγή: daynight.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz