Connect with us

EDITOR

Στο “μικροσκόπιο” το Αμόνι -Τα μέτρα πρόληψης και το σχέδιο διαφυγής

Published

on

Σε ακραία επικινδυνότητα η Κορινθία σήμερα Παρασκευή με τις αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς έχει σημάνει συναγερμό.

Πονοκέφαλο ωστόσο προκαλεί στις αρχές η περίπτωση του οικισμού Αμόνι στον πρώην δήμο Σαρωνικού, μια περιοχή μέχρι πρότινος ιδιωτική η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές ως “Μάτι”.

Ο οικισμός φέρει έναν και μόνο δρόμο και η μόνη διέξοδος διαφυγής είναι από την θάλασσα.

Το προηγούμενο διάστημα, έχοντας γίνει αυτοψίες από πυροσβεστικές αρχές και αρχές πολιτικής προστασίας διαπιστώθηκαν τα παραπάνω τα οποία και έχουν οδηγήσει, έως ότου δοθούν οριστικές λύσεις, σε συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και φυσικά σε κατάρτιση σχεδίου διαφυγής.

Από το πρωί στην περιοχή περιπολούν στρατός και αστυνομικοί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απομακρύνθηκαν κατασκηνωτές που βρίσκονταν στο δάσος.

Στους παραθεριστές γίνεται έκκληση για μη προσέλευση αυτές στις ημέρες ενώ οι κάτοικοι έχουν ήδη λάβει εντολή για ετοιμότητα εκκένωσης.

Το σχέδιο, προβλέπει εκκένωση από την θάλασσα, εφόσον χρειαστεί.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καλούνται να μην μετακινούνται προς το σημείο χωρίς σοβαρό λόγο ώστε η μοναδική δίοδος να είναι ανοιχτή για τα οχήματα παρέμβασης.

Το Αμόνι απασχόλησε έντονα και την σημερινή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Όλοι φαίνεται να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον οικισμό την ίδια ώρα που ολόκληρος βέβαια ο νόμος είναι σε ακραία επιφυλακή και οι άνεμοι όσο περνά η ώρα δυναμώνουν.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz