Connect with us

Επικαιρότητα

Στο μικροσκόπιο η μετάλλαξη Μ. Δεύτερη ευκαιρία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Published

on

Στο μικροσκόπιο η μετάλλαξη Μ. Δεύτερη ευκαιρία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η παραλλαγή Μ βρίσκεται πλέον στα μικροσκόπια των ειδικών καθώς εξαπλώνεται, με τους επιστήμονες να μελετούν το κατά πόσο καλύπτεται από τα εμβόλια.
Προς το παρόν η ΔΕΛΤΑ είναι απόλυτη κυρίαρχος στη χώρα με 2840 κρούσματα να ανακοινώνονται χθες από τον εοδυ και 33 απώλειες, Από τους 362 διασωληνωμένους οι 332 είναι ανεμβολίαστοι. Η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται πλέον στην συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Δεύτερη ευκαιρία δίνει ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Όσοι αποφασίσουν να εμβολιαστούν θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασίας τους.

Ήδη αρκετοί υγειονομικοί κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ενώ σε πρώτη φάση τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα κενά που δημιουργούνται λόγω των αναστολών εντοπίζονται στην περιφέρεια.

Αριθμοί και κενά

Τα κενά στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερα από όσα υπολόγιζαν οι ειδικοί.

Έτσι, αντί για τις 10-11 χιλιάδες ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα τίθονταν σε αναστολή,  περίπου 6.500 με 7.000 θα είναι τα φύλλα αναστολής που θα δοθούν.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε νοσοκομεία της περιφέρειας, μεταξύ των οποίων στην Κέρκυρα, την Λέσβο και την Αλεξανδρούπολη.

Θέμα με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ εντοπίζεται και στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, από το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζουν καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz