Connect with us

Ελλάδα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Published

on

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί τελικά, την Τρίτη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού και όχι στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Ο Κορυδαλλός προκρίθηκε για δύο λόγους: Πρώτον διότι η ανάκριση για την “ανθρωποκτονία από πρόθεση” της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν “ανεπιθύμητη” γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας “πονοκέφαλο” στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

video από το newsbomb.gr

 

Νωρίτερα, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια, η κατηγορούμενη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και επιχείρησε να αιτιολογήσει τις πράξεις της και ταυτόχρονα να πείσει την ανακρίτρια ότι από τις ενέργειες και τις δηλώσεις της δεν προκύπτει ότι η ίδια διέπραξε το έγκλημα κατά της κόρης της.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος, επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα –σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης– είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση προφυλάκισης, ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο». «Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά», υποστήριξε και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «η υπόθεση έχει δρόμο».

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κατέρριψε ουσιαστικά την απολογιστική γραμμή που επιχείρησαν να χτίσουν οι δικηγόροι της 33χρονης, με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Παπασάββα, να τονίζει ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε» η ουσία κεταμίνη από τους γιατρούς του Παίδων, «είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος».

Έρευνες και για τους άλλους θανάτους

Εξάλλου, με εισαγγελική παρέμβαση επισπεύδονται και επεκτείνονται οι έρευνες και στους ύποπτους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου: της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019.

Επίσης, εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας όπου διέμενε το ζευγάρι που έχασε τα τρία του παιδιά, έδωσε σήμερα η Εισαγγελία της Πάτρας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz