Connect with us

Ρεπορτάζ

Στην Παλαιόχουνη αύριο ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων

Published

on

Στην Παλαιόχουνη της Αρκαδίας θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι στις 3 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει επίσημα την λειτουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία βέβαια λειτουργεί σχεδόν εδώ και ένα χρόνο.

Η συγκεκριμένη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Παλαιόχουνης είναι η βασική – κεντρική – μονάδα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Υπάρχουν άλλες δύο, οι μονάδες σε Καλλιρρόη Μεσσηνίας και Σκάλα Λακωνίας, οι οποίες είναι τώρα σε μεταβατική λειτουργία.

Η πρώτη, αναμένεται να λειτουργήσει 100% μέσα στο 2024, ενώ η μονάδα της Σκάλας αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2024.

Κατά τους υπεύθυνους, η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία στην Ελλάδα, είναι ένα “πράσινο έργο”, που όταν ολοκληρωθούν όλοι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, όταν αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης και υπάρξει η συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, τότε, θα είναι, ακόμα πιο φθηνή ΣΔΙΤ, θα είναι ανταποδοτική προς την κοινωνία και τους πολίτες της.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz