Connect with us

EDITOR

Στα βήματα του Στέφανου Μίλλερ!

Published

on

Το διήμερο 24-26 Ιουνίου πραγματοποιούνται τα ΝΕΜΕΑ, αγώνες που αναβίωσε ο σπουδαίος φιλέλληνας, καθηγητής Στέφανος Μίλλερ σε μια από τις πάμπολλες ενέργειες του για την ανάδειξη της Αρχαίας Νεμέας.

Ο καθηγητής που απεβίωσε στις 11 Αυγούστου 2021 έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην Αρχαία Νεμέα και σπουδαίο έργο στον πολιτισμό της χώρας. Οι αγώνες πραγματοποιούνται φέτος, πως αλλιώς;, στα βήματα του!

O Stephen G. Miller γεννήθηκε στην Ιντιάνα των ΗΠΑ το 1942. Ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στα Αρχαία Ελληνικά στο Wabash College και το Διδακτορικό του στην Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Μετά από ανασκαφές σε διάφορες τοποθεσίες του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπίας και, για τέσσερα χρόνια, της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, ξεκίνησε τις δικές του ανασκαφές στη Νεμέα το 1973. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες (38 χρόνια) , στη Νεμέα, όχι μόνο διενήργησε ανασκαφές που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα όπως το στάδιο όπου διεξάγονταν τα Νέμεα, αλλά δημιούργησε και αρχαιολογικό πάρκο, κατασκεύασε αρχαιολογικό μουσείο και οργάνωσε την έκθεση του, ενώ ξεκίνησε και την αναστήλωση του αρχαίου Ναού του Δία.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz