Connect with us

Ελλάδα

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις- Κρατική επιδότηση πάγιων δαπανών και ενοικίων

Published

on

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και πολλές εβδομάδες, λόγω της πανδημίας, διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για ρεύμα, νερό, κοινόχρηστα, τηλέφωνα.

Το πρόβλημα αυτό έγινε κατανοητό και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Ο κ. Σταϊκούρας δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες, το πρόγραμμα που πατάει σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα προβλέπει την επιδότηση σε ποσοστό έως και 70% ή και 90% των επιχειρήσεων για την κάλυψη των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2020 από κλειστές ή υπολειτουργούσες επιχειρήσεις. Βεβαίως, από το ποσό της επιδότησης θα αφαιρείται το ποσό που που θα έχει εισπράξει η κάθε επιχείρηση από άλλα μέτρα στήριξης όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Με διάταξη νόμου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών. Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της “επιδότησης παγίων δαπανών”, στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων.Θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά εντατικά η τεχνική προετοιμασία του νέου μέτρου από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκτός από το νέο πρόγραμμα επιδότησης των δαπανών (ή κάλυψης των ζημιών) προωθείται και η επικαιροποίηση του πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι, πάλι, σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις για υψηλότερα ανώτατα όρια χρηματοδότησης και νέα, καλύτερα, δεδομένα για τις επιχειρήσεις.

Πηγή: thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz