Connect with us

Ελλάδα

Στέλιος Πέτσας: Μόνο 300.000 η πρώτη παρτίδα εμβολίων στην Ελλάδα, αυτό είναι κακό νέο

Published

on

Ως κακό νέο χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας τον αριθμό των πρώτων εμβολίων που θα έρθουν για τον Ιανουάριο στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκριση του εμβολίου κορονοϊού της Pfizer, «αυτό έχει μια καλή και μια κακή διάσταση».

Η καλή διάσταση, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι ότι η έγκριση για το πρώτο εμβόλιο θα υπάρξει «πριν να φύγει η χρονιά». Η κακή διάσταση είναι ότι όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια.

Συγκεκριμένα τα εμβόλια για τον σχεδιασμό του μηνός Ιανουαρίου «θα είναι κατά 40% λιγότερα» είπε ο κ. Πέτσας.

Κληθείς, δε, στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, να δώσει έναν πιο συγκεκριμένο αριθμό, ο κ. Πέτσας απάντησε «καταλαβαίνω ότι θα είναι ένα νούμερο λίγο πάνω από 300.000».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον πρώτο μήνα του 2021 θα εμβολιαστούν 150.000 άνθρωποι στην Ελλάδα.

«Το θέμα είναι εμείς να εξειδικεύσουμε ακόμα περισσότερο το σχέδιό μας για την προτεραιοποίηση, τον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών και τα εμβολιαστικά κέντρα» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Όπως τόνισε «το κρίσιμο είναι η διανομή, αυτό θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα υποστηρίζοντας ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Προανήγγειλε, δε, σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να υπάρξει και ολικό lockdown.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz