Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σπύρος Σταματόπουλος: «Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου μετασχηματίζεται σε αναπτυξιακό πόλο του δήμου Σικυωνίων»

Published

on

Πολύ ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος για την υπογραφή της σύμβασης, της οποίας η εφαρμογή θα καταστήσει το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναπτυξιακό πόλο του δήμου Σικυωνίων, αλλά και όλης της Κορινθίας.

Στην ειδική τελετή που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Αστεροσκοπείου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, ο δήμαρχος Σικυωνίων αναφέρθηκε στην αξία του έργου που θα υλοποιηθεί μέσω των χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ταμείο Ανάκαμψης, των οποίων το συνολικό ύψος αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ. Ο Σπύρος Σταματόπουλος, τόνισε ότι ο χώρος πολλαπλών χρήσεων που θα κατασκευαστεί καθώς και ο νέος εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα αναβαθμίσουν σημαντικά το επιστημονικό και ερευνητικό ίδρυμα.

Ειδικότερα κατά τις σύντομες δηλώσεις του σημείωσε: «Θεωρώ ότι συμπληρώνεται ένα παζλ αναπτυξιακού οράματος για τον δήμο μας, που ξεκινάει από το λιμάνι του Κιάτου και την μετατροπή του σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, από την ανάπλαση της παραλίας και την αποκατάσταση των αποθηκών ΑΣΟ, συνεχίζεται με την αποκάλυψη του θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας, εδώ με το Αστεροσκοπείο και στα ορεινά, αυτό που έχουμε προγραμματίσει είναι σε συνδυασμό με τις δύο λίμνες, της Στυμφαλίας και του Φενεού, να κατασκευαστεί ένα κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Και βέβαια η επισκευή, συντήρηση και διάνοιξη νέων δρόμων προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Μαινάλου, των Καλαβρύτων και Ζήρειας. Είναι ένα αναπτυξιακό όραμα για το οποίο σήμερα βάζουμε την υπογραφή μας για να συμπληρωθεί ένα ακόμη λιθαράκι».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου:

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz