Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σοφικό ώρα μηδέν – η εμμονή Ρωτίδη αφήνει χωρίς έργα το χωριό

Published

on

Ακέφαλο παραμένει το Σοφικό, εξ αιτίας της επιμονής του Γρηγόρη Ρωτίδη να μην συγκαλεί το τοπικό συμβούλιο για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο. Το θέμα απασχόλησε και το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο που έγινε μέσα σε κλίμα έντασης.

Όπως είναι γνωστό σε επτά τοπικές κοινότητες του δήμου Κορινθίων δημιουργήθηκε ανάγκη να εκλεγούν νέοι πρόεδροι σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Στις έξι από τις επτά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και οι εκλογές έγιναν κανονικά, αλλά στο Σοφικό ο κ. Ρωτίδης δεν προχωρά στην σύγκληση του τοπικού συμβουλίου επειδή έχει χάσει την πλειοψηφία.

Κατά το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο η πλευρά του δημάρχου ενημέρωσε ότι πλέον η ευθύνη διοίκησης του χωριού περνά στον δήμαρχο, ο οποίος με την σειρά του παρέδωσε τις αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους, ανάλογα με το θέμα που ανακύπτει.

Από την μεριά τους οι κ.κ. Παπαϊωάννου και Σταυρέλης κατέθεσαν δύο προτάσεις. Ο πρώτος ζήτησε να αποσυρθεί το θεμα προκειμένου να γίνει μία ακόμα προσπάθεια να πειστεί ο κ.Ρωτίδης να συγκαλέσει το τοπικό συμβούλιο και να εκλεγεί νέος πρόεδρος (θα είναι πιθανότατα ο Χρήστος Μάρκελλος). Ο κ. Σταυρέλης ενσωμάτωσε την πρόταση Παπαϊωάννου στην δικιά του προσθέτοντας ότι αν αυτό δεν ευοδωθεί σε 7 ημέρες, τότε να εξουσιοδοτήσει (από σήμερα) το σώμα τον δήμαρχο να καλέσει εκείνος τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για να εκλέξουν νέο πρόεδρο.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους, αλλά είναι αμφιβολο αν θα υλοποιηθεί, αφού ο κ. Νανόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα το κάνει, αν δεν διασφαλίσει πρώτα ότι μια τέτοια πράξη είναι σύννομη.

Το παράξενο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι σε κάποιον βαθμό, όλοι έχουν δίκιο, καθώς οι κυβερνητικές παρεμβάσεις Βορίδη έχουν δημιουργήσει κενό νόμου.

Δηλαδή, από τη μεριά του ο κ. Νανόπουλος (αλλά και ο κ. Πνευματικός σε μια ιδιότυπη συνταύτιση απόψεων) ορθώς υποστηρίζει ότι μία τέτοια πράξη, κατά πάσα πιθανότητα θα καταπέσει στην Αποκεντρωμένη, αν και εφόσον προσφύγει (θα φτάσει άραγε σε αυτό το σημείο;) ο Γρηγόρης Ρωτίδης. Από την άλλη, όμως, ορθώς και ο κ. Σταυρέλης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε ο εκβιασμός Ρωτίδη, αλλά ούτε και η ουσιαστική συγκάλυψη της πράξης του από την δημοτική αρχή –γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα γίνονται υπό την ανοχή της δημοτικής αρχής.

Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και δεν διαψεύστηκε ο κ. Ρωτίδης θα είναι υποψήφιος με την Συμμαχία Πολιτών στις επόμενες εκλογές, ενώ τις τελευταίες ημέρες Νανόπουλος και Ρωτίδης βρέθηκαν αρκετές φορές σε κοινές εμφανίσεις και εκδηλώσεις, ενώ θα περίμενε κανείς μία -τυπική τουλάχιστον- αποδοκιμασία του τέως προέδρου του Σοφικού.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz