Connect with us

Ελλάδα

Σοκ: σώστε τα παιδιά από τα κινητά και τάμπλετ

Published

on

Τουλάχιστον 500 παιδιά νοσηλεύτηκαν στο Παίδων της Αθήνας για απεξάρτηση από κινητά και τάμπλετ Πρέπει να γίνει απομάκρυνση των παιδιών από κάθε λογής οθόνες όπως κινητών υπολογιστών κλπ.

Η Ιλία Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος – θεραπεύτρια, αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε.

Social media και τα παιχνίδια προκαλούν εθισμό, γιατί υπάρχει η άμεση ικανοποίηση, όπως τα likes, κ.α. Ενεργοποιείται η ντοπαμίνη στον εγκέφαλο. Το ίδιο ισχύει και με τις χημικές ουσίες. Υπάρχουν και οι συμπεριφορικές εξαρτήσεις, που είναι ο τζόγος και η εξάρτηση από το διαδίκτυο που έχουν τα ίδια συμπτώματα στέρησης.

Τα συμπτώματα όταν το παιδί δεν υπακούει σ’ αυτό που λένε. Αν δεν βάζει όρια ο γονέας από νωρίς , είναι δύσκολα να πειθαρχήσει μετά το παιδί. Περισσότεροι γονείς δεν βάζουν όρια γιατί νιώθουν ενοχές.

Σε κάθε ηλικία υπάρχουν διαφορετικά όρια. Ο γονέας πρέπει να τα ορίσει, π.χ. μία ώρα την ημέρα. Τα όρια θα κάνουν τα παιδιά πιο υγιή και ευτυχισμένα.

Τα παιδιά έχουν εθιστεί στη χρήση διαδικτύου, παίζουν ως το ξημέρωμα, ζουν απομονωμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, δεν έχουν φίλους, παρουσιάζουν φοβίες και πολλά άλλα.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz