Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σε Τραγάνα και Βελίνα ο Πιστεύος – Τι του είπαν οι κάτοικοι

Published

on

Από την Τραγάνα συνέχισε την επικοινωνία του με τους δημότες του δήμου Σικυωνίων, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Επόμενη Μέρα», Δημήτρης Πιστεύος. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα της και «πληρώνει» το γεγονός πως αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πόλης του Κιάτου (όπως και η Νεάπολη και τα Σφαγεία) και όχι ξεχωριστή δημοτική κοινότητα. Κάτι, που θα τις έδινε την δυνατότητα, μέσω της εκλογής προέδρου, να έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Ο Δημήτρης Πιστεύος ήταν απόλυτα ενήμερος για τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και αναδείχτηκαν κατά την συζήτηση μαζί τους.

Από τα ζητήματα που προέχουν είναι η ανεπάρκεια των υποδομών. Δεν υπάρχουν σύγχρονες παιδικές χαρές, δεν έχουν χαραχτεί πεζοδρόμια (κι έτσι η πρόσβαση των μαθητών στο νηπιαγωγείο της περιοχής γίνεται με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλειά τους). Το αρδευτικό δίκτυο παραμένει σε κακή κατάσταση, με χωμάτινους αύλακες που προκαλούν απώλεια νερού, αντί να αντικατασταθεί με ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο. Επίσης, βελτίωση χρειάζεται και η οδοποιία, καθώς ο βασικός άξονας Κιάτο Βασιλικό, είναι σε άθλια κατάσταση.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά τον βιολογικό καθαρισμό του Κιάτου. Αν και βρίσκεται στην Τραγάνα, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να συνδέσει τα σπίτια των κατοίκων της Τραγάνας με αυτό.

Τέλος, οι κάτοικοι έθεσαν και το ζήτημα της διαχείρισης των Ρομά, όπως και τις σκοπούμενες παλινωδίες στο έργο της κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου.

Την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων επισκέφτηκε την Βελίνα, αλλά και τα τοπικά συσκευαστήρια, καθώς η περιοχή αυτές τις μέρες είναι σε ρυθμούς συγκομιδής της ντομάτας.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι είναι το έλλειμμα εργατικών χεριών, με τον Δημήτρη Πιστεύο να υπογραμμίζει πως μία από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού για τον πρωτογενή τομέα αφορά την δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, που θα συνδέσει αγρότες με άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως εργάτες στις καλλιέργειές τους, για την αντιμετώπιση του ελλείμματος εργατικών χεριών.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz