Connect with us

EDITOR

Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο ο Υπουργός Πέτσας για τους εμβολιασμούς

Published

on

Άμεσα ξεκινούν οι κατ οίκον εμβολιασμοί και η καμπάνια ενημέρωσης για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμών της χώρας. Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας βρέθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο Κορίνθου προκειμένου να εξασφαλίσει την συνεργασία και την αρωγή του δήμου αλλά και των εμπλεκομένων φορέων από τον τομέα της υγείας και της αγοράς. “Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις, είμαστε σύμμαχοι και κρίκοι της ίδιας αλυσίδας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ανακοινώνοντας κοινές δράσεις επικοινωνίας αλλά και ουσίας.

Χαμηλά τα ποσοστά στην Κορινθία – ανεβαίνουν τα κρούσματα 

Στην Κορινθία τα τελευταία 24ώρα έχει χτυπήσει καμπανάκι αφού αφενός τα κρούσματα αυξάνουν, έχουν ξεπεράσει τα 80 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, και αφετέρου τα ποσοστά εμβολιασμού κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, έχουν μόλις ξεπεράσει το 30%.  « Ο δήμος στηρίζει όλες τις δράσεις διενέργειας ελέγχων πληθυσμού παραχωρώντας δημοτικούς χώρους και βοηθώντας τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο έργο τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στο επίπεδο της ενημέρωσης για όσους ακόμα προβληματίζονται ή δυσπιστούν να εμβολιαστούν και θα το κάνουμε αλλά και στην υλοποίηση των κατ οίκον εμβολιασμών με την λειτουργία ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και με το προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στηρίζοντας ανεπιφύλακτα το πλάνο δράσεων του Υπουργείου.

Ο Υπουργός ζήτησε να μάθει και να καταγράψει τα προβλήματα που παρατηρούνται έως και σήμερα στον τομέα των εμβολιασμών. Ιατρικός και φαρμακευτικός σύλλογος αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου που έδωσαν το παρόν ενημέρωσαν πλήρως τον κ.Πέτσα, δήλωσαν αρωγοί στις δράσεις ενίσχυσης σημείωσαν όμως και τα “αγκάθια” που οφείλει η πολιτεία να αντιμετωπίσει. Εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για τον κατ οίκον εμβολιασμό αλλά και για την μετακίνηση των κινητών μονάδων ΕΟΔΥ σε απομακρυσμένα χωριά για την διευκόλυνση των κατοίκων.

 

Τι ζήτησαν Επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος 

Αφού εξέφρασαν την αρωγή τους στις δράσεις ενίσχυσης τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βασίλης Γεώργαρης ζήτησαν από τον Υπουργό προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων, οικονομικά κίνητρα για την προώθηση του εμβολιασμού των εργαζομένων αλλά και ελαφρύνσεις αναφορικά με επιταγές που πρέπει να πληρωθούν, τέλη και φορολογία.  

Στην σύσκεψη μετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλλάντης Μέλλος, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Κορινθίας Σοφία Κλοκώνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ Αντώνης Κυριαζής.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz