Connect with us

Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σομαλία -Οι ακρίδες σαρώνουν τα πάντα

Published

on

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Σομαλία, ενώ τεράστια σμήνη ακρίδων συνεχίζουν να σαρώνουν τα πάντα στην ανατολική Αφρική.

Οι ακρίδες, που καταστρέφουν τεράστιες έκτασης βλάστησης, αποτελούν τεράστια απειλή για την εύθραυστη κατάσταση διατροφικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Σομαλίας. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση δεν θα τεθεί υπό έλεγχο προτού την έναρξη της συγκομιδής, τον Απρίλιο.  

Τα σμήνη ακρίδων που σαρώνουν τα πάντα στη Σομαλία και την Αιθιοπία είναι τα μεγαλύτερα που έχουν πλήξει τις δύο χώρες τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Για την Κένυα, αυτή είναι η πιο σοβαρή εισβολή ακρίδων που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 70 χρόνια.   

Όμως, η Σομαλία είναι η πρώτη χώρα της περιοχής που κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της επιδρομής ακρίδων. Εξαιτίας της αστάθειας στη χώρα δεν είναι δυνατό να επιστρατευθούν αεροπλάνα προκειμένου να γίνουν ψεκασμοί με εντομοκτόνα από αέρος.  

Το Ιανουάριο ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ είχε ζητήσει διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση των ακρίδων στο Κέρας της Αφρικής, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των εντόμων στην περιοχή μπορεί να 500πλασιαστεί έως τον Ιούνιο.

Πηγή: www.lifo.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz