Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σε ισχύ οι επερωτήσεις των επικεφαλής στα Δημοτικά συμβούλια – Επιστρέφει η ΠΝΟΗ στα συμβούλια;

Published

on

Διατηρείται το δικαίωμα των επικεφαλής των παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια της χώρας για κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων πριν την έναρξη της συζήτησης της ημερήσιας διάταξης. Οι παρατάξεις είχαν καταγγείλει την διάταξη του υπουργείου εσωτερικών περι κατάργησης των προ ημερησίας (τεχνιέντως δεν αναφέρεται βέβαια πως αυτά τα θέματα μπορούν να τεθούν στο τέλος της συζήτησης της ημερήσιας διάταξης), οι χαρακτηρισμοί δε στο ΔΣ Κορινθίων είναι ιδιαίτερα βαρύς, έχει καταγραφεί από συμβούλους η φράση φασιστικός νόμος ενώ ευρεία είναι η πεποίθηση περι απαξίωσης του οργάνου.

Με έγγραφο του ωστόσο ο κ.Κίμωνας Σιδηρόπουλος εκ του Υπουργείου εσωτερικών και μετά από ερώτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ διευκρινίζει πως οι επικεφαλής διατηρούν το δικαίωμα των ερωτήσεων και επερωτήσεων. Το έγγραφο κατατέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον κ.Νίκο Σταυρέλη και αναμένεται από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση να έχουμε καταγραφή ερωτήσεων.

Το θέμα που εγείρεται βέβαια τώρα είναι εάν η παράταξη της ΠΝΟΗΣ αλλάξει την απόφαση που έχει ήδη ανακοινώσει και υλοποιεί περι μη παρουσίας στα Δημοτικά συμβούλια ως ένδειξη διαμαρτυρίας, παρά μόνο σε αυτά που υποχρεούται.

Η δυνατότητα κατάθεσης ερωτήσεων – επερωτήσεων από τον επικεφαλής θα επαναφέρει την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στα έδρανα του οργάνου; Ο κ.Νίκος Σταυρέλης δεν αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση σε αυτήν την πτυχή όμως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να διευκρινίσει.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz