Connect with us

Καιρός

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Αριελ: Πότε θα χτυπήσει έντονα την Αθήνα – Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η κακοκαιρία Αριελ, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Σικελία κινείται αργά ανατολικά, περνώντας από τη χώρα μας.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, έντονα φαινόμενα και μεγάλες ποσότητες βροχόπτωσης αναμένονται το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Με βάση την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Ερχονται χιόνια

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νότια Κρήτη και από το απόγευμα στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα επιμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μετά το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Σημαντικά θα επηρεαστούν τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως μετά την αλλαγή της ημέρας προς Πέμπτη.

Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα. Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

 

ΧΑΡΤΗΣ

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες για το πώς θα πρέπει να κινηθούν ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις εν λόγω οδηγίες, οι πολίτες καλούνται σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Σύμφωνα με το εκτακτο δελτίο Εεπικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικαιροποιήθηκε σήμερα, από την ΕΜΥ, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz