Connect with us

EDITOR

Σε “βαθύ κόκκινο ” η Κορινθία- Απο αύριο τα νέα μέτρα

Published

on

Η άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων (48 σήμερα Τετάρτη), παρά την αυξημένη επιτήρηση της Κορινθίας,  οδήγησε στην απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για είσοδο ολοκλήρου του νομού στην ζώνη της πολύ αυξημένης επιτήρησης και το “βαθύ κόκκινο “

Η ανακοίνωση έγινε πριν από λίγα λεπτά από τον Νίκο Χαρδαλιά και τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη στις 06:00  έως τις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, προστίθενται οι αλλαγές στα ήδη  ισχύοντα μέτρα τα κάτωθι:

1. Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων

2. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου (λειτουργούσε με click away),  κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και κάθε άλλης δραστηριότητας

3. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναπροσαρμόζεται και  ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωι

4. Αναστολη λειτουργίας αθλητικών χώρων

Επιπλέον, παραμένουν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως η αποστολή SMS στο 13033, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Σημαντική αλλαγή αφορά στους αριθμούς 6, 3 και 2 των sms, η άσκηση θα γίνεται με τα πόδια ή ποδήλατο και δεν θα περιλαμβάνει μετακίνηση με αυτοκίνητο σε κανένα σημείο (μετάβαση σε άλλη περιοχή), τα ψώνια θα γίνονται σε κατάστημα πλησίον της οικίας (2χλμ).

Να σημειωθεί πως σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.072 νέα κρούσματα  κορονοϊού στη χώρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου στον τομέα της υγείας αφού το σύστημα ξεπέρασε τα όρια του, και την αναδιάταξη των μονάδων υγείας.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιείται μετατροπή  παθολογικών κλινικών σε κλινικές covid. Το Ερρίκος Ντυνάν αναστέλλει την ιδιωτική του λειτουργία και τίθεται στην υπηρεσία του ΕΣΥ. Το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα εντατικοποιηθούν προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz