Connect with us

Επικαιρότητα

Σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί της Λέσβου: Δεν πείστηκαν να εμβολιασθούν

Published

on

γιατροι

Δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού και από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί.

Οι υγειονομικοί δεν πείστηκαν να εμβολιασθούν με χαρακτηριστική την περίπτωση του μοναδικού ογκολόγου του νησιού, που γνωρίζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά των 1.000 περίπου ασθενών που παρακολουθεί στο νησί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Βοστάνειου, τις επόμενες μέρες θα μετακινείται για λίγες μέρες ογκολόγος από νοσοκομείο των Αθηνών, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική.

Όμως και σε άλλες κλινικές, όπως στην παθολογική, στην παιδιατρική, αλλά και στη ΜΕΘ θα δημιουργηθούν προβλήματα καθώς ανεμβολίαστοι γιατροί μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι νοσηλευτές που η απουσία τους θα κοστίσει στο νοσοκομείο αφού οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους θα κληθούν να καλύψουν τα κενά.

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη

“Πολλοί συνάδελφοι που δεν είχαν πάρει άδεια δυο χρόνια τώρα, έμειναν με τα εισιτήρια στα χέρια για να πάνε να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους που πέρασαν στις πανελλήνιες και επιστρέφουν για να καλύψουν τα κενά”, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου, Στρατής Κλεάνθης.

Ο Σύλλογος δε θα συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις που εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει στις εισόδους των νοσοκομείων, “προέχει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται”, είπε ο κύριος Κλεάνθης.

Ωστόσο το Εργατικό Κίνημα του νοσοκομείου αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. “Είμαστε εργαζόμενοι που θα συμπαρασταθούμε σε εργαζόμενους που διώκονται με αυταρχικό τρόπο. Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν και είχαν προταθεί αλλά δεν έγιναν αποδεκτές”, είπε στην

στην ΕΡΤ Αιγαίου από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, ο Αχιλλέας Γεωργίου.

“Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού όμως κατά αυτής της αυταρχικής απόφασης, θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις”, μας είπε η Γιάννα Χωριανοπούλου μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων από την συσπείρωση υγειονομικών.

Πηγή:thetoc.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz