Connect with us

Ελλάδα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Αθήνα

Published

on

Στα 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας το επίκεντρο, στα 6,8 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό – Λέκκας στο protothema.gr: «Σε γνωστό ρήγμα ο σεισμός – Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός» – Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία

Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ έγινε πολύ αισθητή στην Αττική λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο ήταν στα 17 χιλιόμετρα Βόρεια της Ραφήνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 6,8 χιλιόμετρα.

Η δόνηση είχε σύντομη διάρκεια, ωστόσο ήταν αρκετά έντονη, χωρίς να έχει γίνει αναφορά για ζημιές σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ακολούθησαν τρεις μικροί μετασεισμοί, έντασης 1,6 – 2 Ρίχτερ. Ο πρώτος (1,6 Ρίχτερ)  σημειώθηκε στις 18:20 στα 13 χλμ ΒΒΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5,2 χιλιόμετρα, ο δεύτερος (1,6 Ρίχτερ) στις 18:27 στα 3 χλμ ΔΝΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και ο τρίτος (2 Ρίχτερ) στις 18:36, στα 11 χλμ ΒΒΔ της Αθήνας και εστιακό βάθος 5 χλμ. 

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 7 χιλιόμετρα.

Σε γνωστό ρήγμα ο σεισμός – Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός

Λίγα λεπτά μετά τη δόνηση, που έγινε αισθητή στην Αθήνα, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας είπε στο protothema.gr: «Πρόκειται για γνωστό ρήγμα, στα βόρεια του Μαραθώνα. Ο σεισμός ήταν μεταξύ 4,2 και 4,4 Ρίχτερ, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Μέχρι 10 χιλιόμετρα ήταν το ειστιακό του βάθος, δεν περιμένουμε κάποια δυσμενή εξέλιξη. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή για μερικές ώρες και να παρακολούθησουμε τη μετασεισμική ακολουθία».

πηγή: protothema.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz