Connect with us

Καιρός

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Elias: «Πνίγονται» Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Εύβοια

Published

on

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Elias την Τετάρτη (27/9), με τη Μαγνησία και την ανατολική Στερεά να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τα έντονα φαινόμενα πλήττουν την πόλη του Βόλου, με τον προ ημερών εφιάλτη να επιστρέφει. Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για απεγκλωβισμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους.

Στο πλαίσιο αυτό, μήνυμα προς τους πολίτες να μη μετακινούνται για λόγους ασφαλείας και για να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων έστειλε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Από το απόγευμα της Τετάρτης (27/9) έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βόλου-Καναλίων, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο νότιο Πήλιο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή από τον Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας, όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο την Πέμπτη 28/9 και την Παρασκευή 29/9
Με απόφαση του δημάρχου Βόλου ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 29 του μήνα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται μεγάλη ποσότητα βροχής στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Βόλου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

«Βούλιαξαν» περιοχές της Λάρισας από την κακοκαιρία -Χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά
Η κακοκαιρία Elias δημιούργησε εκ νέου ζητήματα σε αρκετές περιοχές της Λάρισας, η οποία ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις «πληγές» της από τον Daniel.

Μάλιστα, οι κάτοικοι αρκετών περιοχών στα νότια του νομού λαμβάνουν διαδοχικά μηνύματα από το 112 ώστε να τις εγκαταλείψουν και να απομακρυνθούν είτε προς τη Λάρισα είτε προς τα Φάρσαλα.

Ακόμη, από το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχουν νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά κοντά στην πόλη. Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του Δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας (επίσης στον Δήμο Κιλελέρ) και η Δήμητρα στον Δήμο Αγιάς.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz