Connect with us

Επικαιρότητα

Σάμος: Διασώθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου Mi8 – Αγωνία για τους άλλους τρεις

Published

on

Στις 18:30 εντοπίστηκε ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο.

Με αγωνία συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8, που επιχειρούσε στη Σάμο και κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του.

Στις έρευνες συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού.

 Ζωντανός ο πιλότος

Έπειτα από τις πρώτες έρευνες στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τα δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ωστόσο, επίσημα το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σάμου για τις πρώτες βοήθειες και πως συνεχίζονται οι έρευνες για τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος.

Πλήρωμα τεσσάρων ατόμων

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο πετούσε με τετραμελές πλήρωμα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς -ένας Ρουμάνος και δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα, που αποτελούσε τον σύνδεσμο με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55, ενώ τη στιγμή της πτώσης επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz