Connect with us

Επικαιρότητα

Σάκης Αρναούτογλου: Πιο σοβαρή η κακοκαιρία που έρχεται – Δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Published

on

καιρος

Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, επισημαίνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει “έκκληση σε όλους τους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής 14-15 Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας!”

 

Για μια εβδομάδα που θα έχει τεράστιο καιρικό ενδιαφέρον έκανε λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος είπε πως από την Τετάρτη το βράδυ, θα έχουμε μια νέα, πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με έντονα καιρικά φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα και κατά διαστήματα πάρα πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα ανατολικά-βορειοανατολικά, κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα και στη Θράκη.

Την Τετάρτη, από το απόγευμα προς βράδυ ο καιρός θα χαλάει και μες στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα αρχίσει ένας νέος κύκλος κακοκαιρίας, σφοδρότερης από αυτήν που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Θα εκκινήσει από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα απλωθεί στα ανατολικά, στην κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα γίνονται εντονότερα όσο θα περνούν οι ώρες, κυρίως στη Μακεδονία.

Την Πέμπτη, η επιδείνωση του καιρού θα είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτήν που είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Εντονα φαινόμενα θα έχουμε και σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ενισχυμένους ανέμους.

Την Παρασκευή, θα έχουμε επίσης ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι δυνητικά επικίνδυνα, τόνισε ο μετεωρολόγος ο κ. Αρναούτογλου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz