Connect with us

πολιτικη

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – δημοψήφισμα για τις διαγραφές ανήγγειλε ο Κασελάκης, τον πρόλαβε και αποχώρησε ο Σκουρλέτης

Published

on

Ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανέβασε στα social media δήλωσε πως αύριο θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει δημοψήφισμα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άρρωστο κόμμα και ο ίδιος σκοπεύει να τα αλλάξει όλα, γιατί αυτό του ζήτησε ο κόσμος όταν τον εξέλεξε πρόεδρο. «Αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας.

Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ένας εκ των υποψήφιων για διαγραφή, ο Πάνος Σκουρλέτης, με δήλωσή του το πρωί, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκουρλέτης επισημοποιήσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης». «Συνιστά θράσος και ασέβεια η αναφορά ότι ‘επί πέντε χρόνια υπονομεύατε το κόμμα’», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και συνεχίζει: «Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται σήμερα από αντιΣΥΡΙΖΑ, λαϊκίστικες και κεντροδεξιές απόψεις». «Ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω.

Επιλέγω να συνταχτώ με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν υπερασπιζόμενοι την πολιτική τους αξιοπρέπεια και αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει, ίσως και εντός της ημέρας, ο Νίκος Βούτσης. Αμφότεροι, έτσι, δεν θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz