Ακόμα δύο οικισμοί εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή».

Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Επίσης, SMS στα κινητά τους έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα.

Πηγή:news.gr