Connect with us

Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια – Πώς θα λειτουργούν

Published

on

Προετοιμασίες από καταστήματα και γυμναστήρια για την εποχή μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων.Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζονται να διπλασιάσουν τα δρομολόγια τους, αλλά όλα θα λειτουργούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και όλοι θα κληθούν να εφαρμόζουν τους κανόνες για αποστάσεις και υγιεινή.

Ο κωδικός Β6 για σωματική άσκηση κάνει θραύση, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν ή περπατούν, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που τον χρησιμοποιούν απλά ως άλλοθι. Αλλά όπως μετέδωσε το STAR, η επιστροφή στα γυμναστήρια μάλλον αργεί, καθώς είναι χώροι συγχρωτισμού που δύσκολα ελέγχονται.

«Σε ότι αφορά τη συνύπαρξη μελών και γυμναστών, υπάρχει ήδη στο προεδρικό διάταγμα του 2006 για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων υπάρχει νέας περιορισμός. Είναι τα 5 τετραγωνικά ανά άτομο, οπότε θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι», ανέφερε στο Star ο γενικός διευθυντής του Alter Life.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πεκίνο, τα γυμναστήρια άνοιξαν και έκλεισαν πάλι, αφού κρίθηκε απαραίτητο. Στη χώρα μας ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι χώροι άθλησης θα ανοίξουν ξανά περί τα τέλη Μαΐου.

Τα καταστήματα φτιάχνουν βιτρίνες

Τα καταστήματα πάντως οργανώνονται και βάζουν ανοιξιάτικα στις βιτρίνες, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη επιστροφή στις 4 Μαΐου. Όπως και τα ΜΜΕ προετοιμάζονται: «Θα είμαστε σε θέση να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Αυτό που δουλεύουμε περισσότερο είναι η προστασία για εργαζομένους και επιβάτες, να έχουμε βοήθεια και από τους ιδίους τους επιβάτες… Να τηρήσουμε τις αποστάσεις», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz