Connect with us

Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τεράστια έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων έξω από το Κίεβο – Μαίνονται οι μάχες

Published

on

Μια τεράστια έκρηξη λίγο έξω από το Κίεβο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (24.3.2022), την ώρα που μαίνονται οι μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ενώ ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του πολέμου που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι αναφορές για την έκρηξη λίγο έξω από το Κίεβο, γίνονται στα social media, τα οποία κάνουν λόγο για μια ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή και ορατή από όλη την πόλη. Σε αυτές τις περιοχές στην Ουκρανία μαίνονται πολύ σκληρές μάχες μεταξύ των δύο δυνάμεων για τον έλεγχό τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη οφείλεται σε ρωσικό βομβαρδισμό σε θέση του ουκρανικού στρατού. Οι Ρώσοι φαίνεται να «χτύπησαν» μία από τις αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις στην Ουκρανία. Το περιεχόμενο της αποθήκης έκανε την έκρηξη να είναι μία από τις πιο δυνατές που έχουν δει οι κάτοικοι του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περάσει στην αντεπίθεση και πραγματοποιούν επιθετικές επιχειρήσεις για να απωθήσουν τον ρωσικό στρατό πιο πίσω από τις θέσεις που έχει καταλάβει στις πόλεις γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει πιάσει φωτιά μετά την έκρηξη. Επίσης, η ουκρανική αεράμυνα αντικρούει ρωσικά βλήματα που στοχεύουν την πρωτεύουσα.

Δεκάδες άνθρωποι έφυγαν σήμερα για να γλυτώσουν από τις μάχες στα περίχωρα του Κιέβου, σε μια ζώνη που η Ουκρανία διαβεβαιώνει πως ανακατέλαβε από τη Ρωσία, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών του πυροβολικού ακούγονται από το προάστιο Ιρπίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας και στήλες καπνού είναι ορατές στον ουρανό, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο πεδίο.

Πηγή:newsit.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz