Connect with us

πολιτικη

Πως θα ψηφίσουμε τελικά στις Ευρωεκλογές – Επιστολική ψήφος, σταυρός και ενιαία περιφέρεια

Published

on

Ταφόπλακα στα σενάρια κατάτμησης της ενιαίας εκλογικής περιφέρειας έβαλε σήμερα ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι “υπήρχε προβληματισμός για το αν θα υπάρξει διαίρεση της επικράτειας, ωστόσο θεωρώ ότι η ενιαία επικράτεια που ακολουθείται από το 1981 είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση“.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν διατηρείται ο σταυρός προτίμησης και για πρώτη φορά θεσπίζεται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου, “τόσο στους αποδήμους όσο και στους πολίτες που κατοικούν εντός της χώρας“.

Όπως είπε, η δυνατότητα αυτή «διευρύνει το σώμα των πολιτών που συμμετέχουν στις εκλογές. Όσον αφορά το εξωτερικό, δεν θα υπάρχει καν η ανάγκη να οργανώσουμε ειδικά εκλογικά τμήματα. Κάθε απόδημος θα μπορεί να ψηφίζει από το σπίτι του, με άνεση, διαθέτοντας όλες τις δικλίδες ασφαλείας. Θα δοθεί η ίδια δυνατότητα και στους πολίτες εντός Ελλάδος. Αναφέρομαι σε χιλιάδες πολίτες που η πρόσβασή τους στα τμήματα δεν είναι εύκολα: Άτομα με Αναπηρία, υπερήλικες, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών, μαθητές που μπορεί να έχουν εξετάσεις και άλλες προτεραιότητες θα μπορούν να ψηφίζουν από το σπίτι τους».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz