Connect with us

Κορινθία

Πρόεδροι σε ρόλο…φωτογράφου! Αντί να δουλεύουν για τις λύσεις, ποστάρουν στο facebook

Published

on

Με τα ογκώδη απορρίμματα αιχμή και την ανεξέλεγκτη απόθεσή τους από δημότες σε κάθε βολικό σημείο, οι τοπικοί πρόεδροι άσσου και Λεχαίου έχουν μετατραπεί σε…φωτογράφους καταγράφοντας την πραγματικότητα και ξεχνώντας πως είναι εκλεγμένοι για να τρέχουν και αν δίνουν λύσεις. Ουχί να καταγγέλλουν!

Το πρόβλημα με τα ογκώδη είναι γνωστό. Έγινε έκκληση για μερικές ημέρες να μην βγαίνουν από τους πολίτες γιατί η σύμβαση αποκομιδής δεν είχε ενεργοποιηθεί. Η σύμβαση ενεργοποιήθηκε όμως η ασυδοσία που καταγράφεται είναι πρωτοφανής. Τεράστιοι όγκοι ακόμα και οικοδομικών υλικών που ο πολίτης οφείλει να μισθώσει κάδο για την απομάκρυνσή της αφήνονται σε κάθε σημείο ανεξέλεγκτα! Το φαινόμενο καταγράφεται στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου και αυτό έχει σημασία. Γιατί σε άλλες κοινότητες το πρόβλημα είναι υπο έλεγχο;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση. Η υπηρεσία καθαριότητας συνεννοείται με την κοινότητα για τις ημέρες αποκομιδής ογκωδών, οι πολίτες ενημερώνονται και έτσι τα περιστατικά ανεξέλεγκτης απόθεσης είναι λίγα.

Στην ενότητα Άσσου – λεχαίου όπου οι πρόεδροι διατηρούν πολεμικές σχέσεις με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας τα ογκώδη θα φτάσουν…στο Θεό!

Φταίνε οι πολίτες, φταίνε οι πρόεδροι, φταίει ο δήμος;

Όλοι έχουν ευθύνη για την εικόνα που καταγράφεται. Η απουσία συνεργασίας είναι εμφανής.

Λύνεται με τα ποστ στο διαδίκτυο και τις καταγγελίες; Όχι!

Είναι σαφές πως τα φορτηγά αποκομιδής ογκωδών δεν μπορούν να βρίσκονται νυχθημερόν σε Άσσο και Λέχαιο. Οφείλουν οι πρόεδροι να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αποκομιδής και κατόπιν να ενημερώσουν τους δημότες. Και ακριβώς επειδή γνωρίζουν ποιος μένει και που είναι εύκολο να διαπιστώσουν εάν η απόθεση γίνεται ανεξέλεγκτα, να υποδείξουν στην υπηρεσία και να καταλογιστούν πρόστιμα.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι πρόεδροι εκθέτουν τους ίδιους. Αποδεικνύουν την μη ικανότητα διαχείρισης από πλευράς τους τα του οίκου τους. Εκτός αν θεωρούν ότι τις λύσεις θα τις φέρουν τα ποστ!

Βέβαια, μπορεί να θεωρούν πως αυτός είναι ο τρόπος της λύσης. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz