Connect with us

Καιρός

Πρόγνωση Αρναούτογλου: Έρχεται “γερή ψυχρή κατεβασιά” από τις 18 Σεπτεμβρίου – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Published

on

Μπορεί το προσεχές Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο, ωστόσο δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε και στο επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και θα σημειωθεί μια ψυχρή κατεβασιά, που θα ρίξει τον υδράργυρο.

Όσον αφορά για το επόμενο διήμερο, ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ ανέφερε ότι στα δυτικά της χώρας ίσως υπάρξουν ορισμένες καταιγίδες το Σάββατο, ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα να υπάρξουν τοπικές μπόρες και στα ορεινά της Αττικής όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 35 με 36 βαθμούς.

Βροχές ίσως δουν και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και νέα άνοδος αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου στους χάρτες του, από τις 18 Σεπτεμβρίου ίσως έρθει μία γερή κατεβασιά ψυχρού αέρα από τη βόρεια Ευρώπη, η οποία στις 19 με 20 του μήνα να ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Την επιστοφή των καλοκαιρινών θερμοκρασιών θα σηματοτήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φθάνει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, όπως προβλέπει ο ίδιος, από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα πέσει περίπου 10 βαθμούς Κεσλίου, για να φθάσει τους 26 με 27 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο υδράργυρος να εκτοξευθεί στους 34 με 35 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς νοτιάδες να κάνουν έντονη τη δυσφορία λόγω και της μεγάλης υγρασίας.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα, ένα βόρειο ρεύμα θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υποχωρήσει και θα κυμανθεί κοντά στους 26 με 27 βαθμούς.

Μάλιστα, οι βοριάδες που θα πνέουν στα πελάγη θα διώξουν και την υγρασία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-09-22

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz