Connect with us

Επικαιρότητα

Πρωτομαγιά 2021: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα 4 και 6 Μαΐου

Published

on

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα στις 4 και στις 6 Μαΐου λόγω των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά -η οποία μετατέθηκε λόγω ότι συνέπεσε φέτος με το Μεγάλο Σάββατο-, με τα συνδικάτα να στοχεύουν παράλληλα στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε 24ωρη απεργία, την Τρίτη (4/5) για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα με την ανακοίνωσή της, μέχρι αυτή τη στιγμή, να μην αναφέρει κάλεσμα σε συγκέντρωση. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε 24ωρη απεργία στις 6 Μαΐου και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Από την μεριά του το ΠΑΜΕ στις 6/5 καλεί σε συγκέντρωση στις 10πμ στο Σύνταγμα.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία. Εξαιτίας της απεργίας θα υπάρξει σήμερα αναστολή των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας και αναστολή του δρομολογίου 3632 της γραμμής μεταξύ Θεσσαλονίκης -Σερρών.

Τα ΜΜΕ
Με 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, των υπαλλήλων στα μέσα ενημέρωσης (ΕΠΗΕΑ -ΕΠΗΕΘ) και της ΕΤΗΠΤΑ την Τρίτη 4 Μαΐου θα κινηθεί ο κλάδος των ΜΜΕ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματεία μέλη της όπως η ΕΤΕΡ και η ΕΤΙΤΑ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Δρομολόγια πλοίων
Στις 6/5/2021 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καθώς και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ακτοπλοΐκό πρόγραμμα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz