Connect with us

Ελλάδα

Προσοχή: μόδα του slime κρύβει κινδύνους για την υγεία των παιδιών σας!

Published

on

Όσοι δεν έχετε παιδιά μάλλον δεν γνωρίζετε καν τη λέξη! Όσοι όμως έχετε στο σπίτι σας μικρά ή και λίγο μεγαλύτερα παιδιά ξέρετε πολύ καλά τη μόδα του slime! Μπορεί να σας ξένισε όταν η κόρη σας ή ο γιος σας άρχισαν να ασχολούνται με αυτό. Μπορεί πάλι να σας γύρισε και πίσω στον χρόνο…

Τι είναι το slime – Πώς μπορεί κανείς να το φτιάξει;

Καμιά φορά χρησιμοποιούμε τις λέξεις χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνουν. Ας πούμε, αυτό το πλαστικό διάφανο χέρι που το πετάς στο τζάμι και κολλάει, στα ελληνικά το λένε χλαπάτσα. Και χλαπάτσα σημαίνει «ροχάλα». Επίσης σημαίνει «σιχαμερός τύπος».

Το καινούργιο κόλπο όμως τώρα είναι η Do It Yourself «ροχάλα». Πώς θα φτιάξεις δηλαδή το δικό σου προϊόν, το δικό σου παιχνίδι, για να το παίζεις στα χέρια σαν κολλώδη πλαστελίνη μέχρι να το βαρεθείς και να το πετάξεις. Αυτό το κόλπο φυσικά είναι ένα αποκύημα του Youtube. Μέσα εκεί πληκτρολογώντας τη λέξη «slime» βρίσκεις αμέτρητες «συνταγές» με εκατομμύρια κλικ, οι οποίες υπόσχονται να σε αναγάγουν, αν τις ακολουθήσεις πιστά, σε μετρ της «ροχάλας».

Ας γυρίσουμε πίσω στη δεκαετία του ’90. Κάποιοι από εσάς ήσαστε τότε παιδιά, έφηβοι ή ακόμα πιο μικροί. Θυμάστε τη… Βιοχλαπάτσα; Ένα κολλώδες υλικό σαν ζελέ που κυκλοφορούσε σε διάφορα χρώματα; Η χρήση του; Καμία! Αδιάφορη! Είναι περισσότερο η αίσθηση που αφήνει στα χέρια καθώς και η… αηδία που μπορεί να προκαλεί η θέασή του!

Ακριβώς το ίδιο είναι και το slime. Είναι ο μακρινός απόγονος της βιοχλαπάτσας! Μόνο που στην όψη είναι κάτι ενδιάμεσο ανάμεσα σε πλαστελίνη και βιοχλαπάτσα! Τώρα η τεχνολογία δίνει κι άλλες δυνατότητες! Υπάρχουν βίντεο στο Youtube με diy οδηγίες! Με υλικά που έχετε μέσα στο σπίτι, όπως κόλλα, υγρό ρούχων, υγρό πιάτων…! Και η μόδα συνεχίζεται!

Πόσο ακίνδυνο είναι το slime;

Όσο κι αν θεωρείτε ανούσιο να… παίζει το παιδί σας με slime, δε βρίσκατε μέχρι τώρα κάτι κακό σε αυτό! Κι όμως επιστήμονες από τη Γαλλία εφιστούν την προσοχή των γονέων: το slime μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών σας! Συγκεκριμένα, οι ειδικοί μιλούν για πολλά περιστατικά δερματικών προβλημάτων που μάλιστα κατέληξαν και στο νοσοκομείο!

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας για να παρασκευάσουν το slime μπορεί να είναι τοξικά και η τόσο συχνή επαφή αλλά και η… τριβή με το δέρμα λόγω της ελαστικότητας του… παιχνιδιού αυτού, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δερματικά θέματα!

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί: Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα παιδιά σας αποφασίζουν να φτιάξουν μόνα τους slime και να μην τα αφήνετε ούτε να το βάζουν στο στόμα ούτε να ασχολούνται συνέχεια με αυτό!

Γενικώς, βρείτε τους κάτι άλλο να ασχοληθούν! Όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο εύκολο είναι να τους εξηγήσετε τους κινδύνους!

Εννοείται ότι το slime το κρατάτε μακριά από τα μικρά αδερφάκια!!!

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz