Connect with us

Ελλάδα

Προς παράταση η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Published

on

Νέα παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στην ισχύουσα ρύθμιση για τακτοποίηση των αυθαιρέτων αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, εξήγγειλε συνολική παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πως ενόψει της λήξης σε λίγες ημέρες των προθεσμιών για υπαγωγή στην τρέχουσα ρύθμιση, δεν θα υπάρξει κενό για τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς.

Έτσι, απαντά στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι ίσως μείνουν στον αέρα περίπου 350.000 δηλώσεις υπαγωγής αυθαιρέτων του ν. 4178/2013 που δεν έχουν μεταφερθεί στον ισχύοντα νόμο 4495/2017, καθώς η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει στις 3 Νοεμβρίου.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η νέα ρύθμιση θα σχετίζεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων, η οποία έχει ήδη θεσμοθετηθεί με ορίζοντα εφαρμογής το 2020, και δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Για το ζήτημα των αυθαιρέτων, στόχος της κυβέρνησης είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έρθει μία συνολική παρέμβαση, μεταρρύθμιση θα έλεγα, στην οποία δευτερεύουσας σημασίας θα είναι αυτή καθαυτή η παράταση, που είναι αναγκαία προφανώς. Τη ρύθμιση θα τη χαρακτηρίζει μία κατεύθυνση αποφυγής νέων παρατάσεων στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και λαμβάνοντας υπόψιν επίσης ότι η κόκκινη γραμμή μας σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων πάει πίσω στο 2011. Θα υπάρχει ένα σαφές σκηνικό για τους κατόχους αυθαιρέτων, το οποίο θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα οδηγήσει σε ένα τέλος στο γνωστό σκηνικό, να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στη Βουλή και να φέρνουμε παρατάσεις επί παρατάσεων», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν θα υπάρξει κάποιο κενό σε σχέση με τους ιδιοκτήτες και σε σχέση με τους μηχανικούς που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», σημειώνοντας ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ, αλλά και στη μεταφορά συντελεστή δόμησης, για την οποία προανήγγειλε ρύθμιση η οποία θα αποκαθιστά αδικίες και θα είναι σε συμφωνία με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγη efsyn.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz