Connect with us

EDITOR

Που πηγαίνει το… “βανάκι” του Πελοπίδα Καλλίρη;

Published

on

Από την Κυριακή το βράδυ «τρέχει» μια προθεσμία 2 εβδομάδων για όσους κατέχουν θέσεις στην δημοτική αρχή της Κορίνθου όμως επιθυμούν να ακολουθήσουν στις επερχόμενες εκλογές διαφορετικό δρόμο, μάλιστα αναφέρθηκε πως κάποιοι εργάζονται ήδη για άλλες παρατάξεις από τα χαρτοφυλάκια τα οποία τους έχουν δοθεί. Σήμερα Τρίτη, δυο ημέρες μετά το τελεσίγραφο, εν Κορίνθω υπάρχει σιγή!

Ουδείς θίχθηκε; Ουδείς ένιωσε υποχρέωση έναντι του κόσμου και του εαυτού του να τοποθετηθεί;

 

Και όταν λέμε «ουδείς» εννοούμε βεβαίως εκείνους τους κατέχοντες θέσεις που την Κυριακή το βράδυ απουσίαζαν από το δημοτικό θέατρο Κορίνθου και είναι συγκεκριμένοι. Η παράταξη Καλλίρη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Γιώργος Πιέτρης, ο Βαγγέλης Παπαιωάννου , αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο Σπύρος Πλατής πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο ίδιος ο Πελοπίδας Καλλίρης . Ο  αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας προ ολίγου προχώρησε σε γραπτή δήλωση – τοποθέτηση. 

Γιάννης Καρασάββας: Έχω εκλεγεί με την παράταξη του Νίκου Σταυρέλη

 

Βέβαια, στους οφείλοντες να τοποθετηθούν ανήκει και ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θέμης Κουτσογκίλας ο οποίος έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, δεν ανακοινώθηκε όμως και είναι εκείνος που τους τελευταίους μήνες σε συζητήσεις του μιλά για συμπόρευση με άλλη παράταξη. Κάποιοι δε είπαν πως ήταν ιδιαίτερα στενάχωρη η παρουσία του εκεί αφού ένιωθε ουσιαστικά «ξένο σώμα».

Για τα στελέχη της παράταξης Καλλίρη βέβαια το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο αφού ο κ.Κουτσογκίλας έχει καταγράψει μια μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά και για εκείνον, μια επιλογή, θα ήταν να αποσυρθεί. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για τους καλλιρικούς αφού θεωρούνται «νέοι» στην αυτοδιοίκηση και κάποιοι από αυτούς φιλόδοξοι, ίσως και υπέρμετρα μιας και επιδίωκαν με το «καλημέρα» την καρέκλα του δημάρχου.

Το προηγούμενο δε διάστημα, όσο κι αν επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά με διαψεύσεις , αναφορές σε «λάσπη που πετούν διάφοροι» και διαβεβαιώσεις “είμαστε παράταξη του δημάρχου”, η συντονισμένη στάση μη παρουσίας σε δημοτικά συμβούλια όπου η πλειοψηφία και η αυξημένη πλειοψηφία ήταν απαραίτητες για να ληφθούν αποφάσεις, έδειχνε ξεκάθαρα μια ιδιότυπη «επίδειξη δύναμης», την ίδια ώρα που στο περιθώριο συζητούσαν δημιουργία νέας παράταξης απέναντι στον δήμαρχο και μάλιστα αναζητούσαν και τον επικεφαλής. Φήμες λένε πως, ακόμα τον αναζητούν! Όμως! Ο εκλογικός χρόνος τρέχει και τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Που οδεύει το βανάκι; 

Οι προσπάθειες δημιουργίας νέας παράταξης δεν έχουν εευοδωθεί και ουδείς γνωρίζει αν θα ευοδωθούν. Το «μαρκάρισμα» σε πρόσωπο εκ του δικηγορικού κόσμου για την ανάληψη της ηγεσίας δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Η επιλογή συμπόρευσης με το Νίκο Σταυρέλη αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου αφού θα είναι μια επιλογή που θα θέσει τα στελέχη απέναντι από το κόμμα. Θα τολμήσουν;

 

Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος, με ανοχή και υπομονή που κάποια στιγμή προκάλεσε ερωτηματικά η αλήθεια είναι, έδωσε το βράδυ της Κυριακής τελεσίγραφο. «Ή συστρατεύεστε ή παραδίδετε τις θέσεις σας!» Τι θα κάνουν; Το αίσθημα στην κοινωνία είναι πως θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει. Ο χρόνος που κυλά λειτουργεί επιζήμια για τα στελέχη αφού η στάση τους αφενός δείχνει αναποφασιστικότητα και αφετέρου μια διάθεση να διατηρήσουν την θέση τους και όλα τα προνόμια αυτής χωρίς όμως να υποστηρίζουν τον δήμαρχο που τους παραχώρησε αυτές τις θέσεις. Και η ερμηνεία αυτής της στάσης είναι από τους πολίτες σκληρή!

Το ερώτημα είναι πλέον εάν θα εξαντλήσουν τον χρόνο των 2 εβδομάδων. Αν θα παραιτηθούν ή αν θα ανακοινωθούν ως υποψήφιοι της Συμμαχίας αφού, κανένα σενάριο δεν αποκλείεται. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην παραιτηθούν και να μην συστρατευτούν. Σε αυτήν την περίπτωση ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος. Θα αποπεμφθούν! Και αυτή η αυτοδιοικητική περγαμηνή, σίγουρα δεν είναι ζητούμενο για κανέναν.

Αναμένουμε να δούμε τις αποφάσεις των στελεχών που για πολλούς πλέον όπως λένε, είναι εγκλωβισμένα από την λάθος τακτική, τις εσφαλμένες κινήσεις και τις αστοχίες στις οποίες προχώρησαν θέλοντας να επιτύχουν, άραγε τι;

ΥΓ: Ο αντιδήμαρχος Παπαιωάννου ανήρτησε φωτογραφία με τον Γιώργο Αμανατίδη και έγραψε ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ. Να κατεβαίνει ο Αμανατίδης για δήμαρχος; Γιατί κάποιοι το εξέλαβαν ως «μήνυμα».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz