Connect with us

EDITOR

Που ήταν οι επόμενοι Δήμαρχοι;

Published

on

Δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί για τις απουσίες. Χθες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ανοιχτού κέντρου εμπορίου της Κορίνθου. Το έργο σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο και το δήμο είναι εμβληματικό αφού θα αλλάξει στο σύνολο της την αγορά της πόλης, ένα έργο που θα την καθορίσει τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα έργο που οι έμποροι το ζήτησαν, οι έμποροι, το διεκδίκησαν και ουσιαστικά εκείνοι το πέτυχαν.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, αφού οι έμποροι είναι το νευραλγικό κύτταρο της οικονομικής ζωής της πόλης αλλά και ένα σημαντικότατο κομμάτι ψηφοφόρων, όλοι να ήταν εκεί! Και λέγοντας όλοι εννοούμε ΌΛΟΙ οι εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές αλλά και όσοι επιθυμούν να είναι σύμβουλοι και δήμαρχοι αν και σήμερα δεν κατέχουν κάποιο αξίωμα.

ΟΛΟΙ όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους! Κυρίως έλαμψαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι! Εκείνοι που διατρανώνουν σε κάθε δημόσια δήλωσή τους πως εκείνοι θα είναι οι εκλεκτοί του 2023. Πως άραγε μπορείς να λες ότι θα είσαι ο Δήμαρχος του 2023 όταν σε ένα τέτοιο γεγονός απουσιάζεις; Όταν απαξιοίς να ακούσεις, να πάρεις θέση, να συμμετέχεις. Εκτός κι αν θέση δεν έχεις! Εκτός κι αν θεωρείς πως είναι ένα έργο που πιστώνεται στην νυν δημοτική αρχή και δεν επιθυμείς με την παρουσία σου να το πιστώσεις και εσύ.

Η κοντόφθαλμη σκέψη και πρακτική, αν ισχύει, δεν αφορά επι της παρούσης τουλάχιστον κανέναν. Η πόλη χρειάζεται έργα, η αγορά χρειάζεται παρέμβαση. Το έργο είναι αναγκαίο. Πολύ δε περισσότερο επειδή υπήρξε και η είδηση της δημοτικής αγοράς. Άραγε αφορά τους εκλεγμένους; Αφορά τους επιθυμούντες να διοικήσουν;

Τα post και τα stories στην διάρκεια της εκδήλωσες αρκετών από αυτούς έδειξαν πως σε καμία περίπτωση δεν θέλησαν να αφήσουν την θαλπωρή του σπιτιού τους για να μετάσχουν στην διαδικασία. Τι κι αν η εκδήλωση ήταν διαθέσιμη και διαδικτυακά. Ούτε δευτερόλεπτο δεν δαπάνησαν για ένα έργο που, τουλάχιστον όπως οι στόχοι του οριοθετήθηκαν, θα αλλάξει το κέντρο της Κορίνθου.

Για την ιστορία, πλην των εμπόρων και των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στην αίθουσα βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Ταγαράς, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Παρασκευάς, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκεζερλής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο μέχρι πρότινος σύμβουλος Παναγιώτης Σπύρου.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz