Connect with us

Επικαιρότητα

Πολύ ισχυρός ο σεισμός στη Ρόδο, ταρακουνήθηκε το νησί: 5,9 Ρίχτερ και με μεγάλη διάρκεια

Published

on

Ισχυρή σεισμική δόνηση με αρκετή διάρκεια σημειώθηκε στις 14:37 στη Ρόδο και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου., ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έντονη βοή ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Πολύ ισχυρός ο σεισμός στη Ρόδο, ταρακουνήθηκε το νησί: 5,9 Ρίχτερ και με μεγάλη διάρκεια

Στα 5,9 Ρίχτερ υπολογίζει τον σεισμό και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

“Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει ένα προκαταρκτικό μέγεθος 5,7, αλλά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο που εδρεύει στη Γαλλία δίνει μέγεθος 6 και αυτό είναι προκαταρκτικό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός, αλλά ευτυχώς το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου, δηλαδή νοτιοανατολικά από το νησί της Ρόδου. Έχω πληροφορίες ότι έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων” είπε μιλώντας στην ΕΤ3 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως εκεί είναι το ανατολικό τμήμα του ελληνικού σεισμικού τόξου, μία περιοχή πολύ δραστήρια στο παρελθόν.

“Η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει και ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη και κατά συνέπεια για μας τουλάχιστον τους σεισμολόγους δεν αποτελεί έκπληξη αυτός σημερινός σεισμός” είπε τονίζοντας πως “ευτυχώς είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές αυτή η εστία“.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως ναι μεν ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, και η περιοχή έχει ιστορικό ισχυρών δονήσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επανηλθούν αντίστοιχα γεγονότα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz